Moskwa 27.09.2014
|
01-10-2014, 04:03 PM
|
|||
|
|||
RE: Moskwa 27.09.2014
@Krzych
Ja nie mam zamiaru bronić umiejętności bokserskich Kołodzieja, bo po jego występie w Moskwie to nie ma sensu. Daleki jednak jestem od współczucia Wasilewskiemu z powodu nie trafionej inwestycji. Widziały gały, kogo brały i z kim go konfrontowały przez wiele lat. Jak by go prędzej zestawił z jakimś wymagającym rywalem, to wcześniej by wiedział, że z tej mąki chleba nie będzie. Potrzeba było aż 34 walk? Natomiast pisząc o jego niezłych perspektywach w charakterze niezależnego journeymana, brałem pod uwagę przykład jego niedawnego rywala Crenza. To bokser o podobnych umiejętnościach i nawet podobnych warunkach fizycznych, jak Kołodziej. Wypracował sobie w Argentynie (głównie na bumach) niezły bilans (choć znacznie gorszy od Kołodzieja) i 2 lata temu ruszył w świat. Dostał w Europie 4 walki, z których 3 przegrał szybko przez nokaut (z Kuczerem, Kalengą i Usykiem), a jedną nieznacznie na punkty (właśnie z Kołodziejem). Jako challengera tytułu WBA i boksera tylko z 1 (potem2, 3, 4) porażką Kołodzieja też chętnie wezmą i to za całkiem dobre pieniądze. http://www.the-best-boxers.com ![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości