Kiko Martinez vs Carl Frampton II
|
06-09-2014, 11:40 PM
|
|||
|
|||
RE: Kiko Martinez vs Carl Frampton II
Szczęśliwie udało mi się obejrzeć walkę (ominęła mnie tylko pierwsza runda). I wreszcie obejrzałem tego całego osławionego Framptona w akcji
Początek jeszcze wyrównany, Kiko coś tam doskakiwał i trafiał, ale im dalej w las tym walka klarowniejsza. Przełomowa była 5. runda. Najpierw szamotanina zakończona leżeniem Framptona bez liczenia (i do tego żenujący cios w tył głowy Framtpona, gdy ten leżał), a później świetna akcja Carla i nokdaun. Później już walka wg jednego schematu, Kiko pchał się do półdystansu, a Frampton studził jego zapędy świetnym boksowaniem na wstecznym, przepuszczał jego ciosy, kontrował, uderzał kilka razy i odskakiwał, no miał pełną kontrolę. A jak raz na rundę Kiko przyparł go do lin to klincz i po sprawie. Znamienna też 11-ta runda, wydaje się że Frampton słabnie, Kiko częściej dochodzi i wypuszcza więcej ciosów, a tu nagle Carl wyskakuje z kilkunastoma uderzeniami z rzędu, a większość celna. Prawy bezpośredni, oba sierpy, podbródkowe, no całą gamę uderzeń żeśmy zobaczyli. Komentatorzy na Box Nation mówili, że walkę oglądał menedżer Rigondeux, gdyż chciałby skonfrontować Szakala z Framptonem, a ja nie ukrywam, że na walkę patrzyłem właśnie przez pryzmat genialnego Kubańczyka (jak i na inne walki kogutów super kogutów). No i cóż, Frampton jest dobry, choć w tej walce mało było ofensywy, a raczej czekanie na ruch rywala i odpowiednie dostosowanie się do warunków narzucanych przez Martineza. Nie wiem jakby to wyglądało z takim defensorem jak Rigo, ale chyba nikogo nie zaskoczę twierdzeniem, że Frampton to jednak nie ta półka (w skrócie: albo Santa Cruz (choć ofc szanse minimalne albo nikt, ale to już off-top ) Podobały mi się reakcje publiczności przy tej walce, wrzawę nie tylko było słychać przy ofensywie Framptona, ale także jak np. zgiął się w pół i uniknął kilku ciosów Martineza pod rząd samym balansem. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Wiadomości w tym wątku |
Kiko Martinez vs Carl Frampton II - Hugo - 30-08-2014, 02:42 AM
RE: Kiko Martinez vs Carl Frampton II - Mastrangelo - 30-08-2014, 09:57 AM
RE: Kiko Martinez vs Carl Frampton II - TomaszX - 30-08-2014, 10:16 AM
RE: Kiko Martinez vs Carl Frampton II - Slayer85 - 30-08-2014, 07:20 PM
RE: Kiko Martinez vs Carl Frampton II - Gogolius - 06-09-2014 11:40 PM
RE: Kiko Martinez vs Carl Frampton II - kubala1122331 - 06-09-2014, 11:50 PM
RE: Kiko Martinez vs Carl Frampton II - Hugo - 07-09-2014, 03:11 AM
RE: Kiko Martinez vs Carl Frampton II - Mastrangelo - 07-09-2014, 09:04 AM