Adamek vs Chambers
|
19-06-2012, 09:30 AM
|
|||
|
|||
RE: Adamek vs Chambers
@kikas
to moje cyt.: "(...) P.S. Smutek, żal, rozczarowanie, frustracja i złość. To uczucia, które odczuwam po tej walce. Po walce z Vitem Góral stał tuż nad przepaścią. Teraz zrobił znaczący krok do przodu ... I zaczyna mnie denerwować jego nadęta poza z wysuniętym palcem. Kilka takich akcji izacznę nazywać go Tomcio Paluch." ![]() Widzę, ze Ci się spodobało i wywarło na Tobie duże wrażenie, skoro aż napisałeś o moich życiowych porażkach i emocjonalnym przeżywaniu- a o których to rzeczach ja najwyraźniej nie mam pojęcia. Do rzeczy. Dalej uważam, że Tomek to przegrał (117:114). Tak punktowałem (daję remis w rundach zawsze gdy go widzę- a nie góra w jednej rundzie na walkę) po obejrzeniu walki 2 razy. Natomiast smutek, zal, rozczarowanie, frustrację i złość czułem z tego powodu, ze Góral jest z walki na walkę gorszy, jest gorzej prowadzony fizycznie, taktycznie, technicznie i co najgorsze mentalnie. Szkoda mi zmarnowanego talentu, bo taki niewątpliwie Góral miał. Z zółwia nie da się zrobić gazeli, a z mrówki słonia- a taką zmianę chce fundować mu Roger. Nie ma już tych emocji w jego walkach, które czyniły z niego widowiskowego pięściarza. Zatracił je po Arreoli- teraz jest już wtórnym analfabetą pięściarskim. To co zrobił z nim obecny trener to amatorka w najgorszym wydaniu. Walki w wykonaniu Adamka są niewidowiskowe, słabe techniczne, siłę przemilczę- bo to zawodnik z LHW (a nawet średniej), bez taktycznego planu na walkę i coraz wolniejsze. Szkoda , ze nie zacytowałeś np. innego mojego fragmentu z tamtego posta, np. o tym jaki boks lubię. Wyręczę Cię. Uwielbiam boks oparty na nogach. Ja nawet uważam, że boks to sport, w którym walczy się nogami, a ręce służą tylko do przeniesienia energii całego ciała z nóg- na przeciwnika. P.S. Tomcio Paluch to kpina z jego pozy (po ch....ej walce) z podniesionym wskazicielem (palcem wskazującym). Mam wrażenie, ze obecnego Adamka do 4 rundy poskładałby Abdusalamow. Chciałby się mylić. Pozdrawiam. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości