Chisora-Fury II
|
25-07-2014, 07:26 PM
|
|||
|
|||
RE: Chisora-Fury II ---> Fury vs. Ustinow
Jestem zaskoczony, Ustinow w formie. Dużo lżejszy niż przed walką z Pulewem.
Fury 117 kg - sporo, ale pewnie nie chciał być zbyt lekki przeciw takiemu turowi jak Chisora. W tym zestawieniu dodatkowe kilogramy też przydadzą się Tysonowi. Pewnie będzie musiał się trochę poprzepychać w klinczu z takim niedźwiedziem jak Ustinow. Niby Tyson jest pod prawie każdym względem lepszy, ale z nim nigdy nic nie wiadomo. Nie wierzę specjalnie, aby był w stanie utrzymać koncentrację przez dłuższą chwilę. Ustinow jest wolny, trudno o jakiś element zaskoczenia z jego strony. Jest naprawdę solidny, ale to wszystko co można o nim napisać. Już miałem wystukać na klawiaturze, że "ktoś tak wolny jak Ustinow raczej nie będzie w stanie zaskoczyć Furyego", ale przypomniałem sobie że przecież jeszcze wolniejszy i surowszy od Białorusina Firtha narobił sporo bigosu Brytyjczykowi. Mimo wszystko liczę na naprawdę dobry występ Tysona, w którym pokaże swoją złość i wygra efektownie przed czasem. Jeżeli będzie dobrze operowa jabem i korzystał z przewagi szybkośc, a w odpowiednim momencie dołoży prawą rękę to nie zdziwiłbym się gdyby pojedynek zakończył się gdzieś w połowie dystansu. Jednak poczynania Furyego zawsze trzeba traktować z pewnym marginesem. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 10 gości