Mateusz Masternak - Youri Kayembre Kalenga (2014-06-21)
|
03-07-2014, 03:02 PM
|
|||
|
|||
RE: Mateusz Masternak - Youri Kayembre Kalenga (2014-06-21)
Kompleksowa analiza i moja finałowa punktacja (teraz punktowałem bardziej ogólnie, a nie na podstawie czystych ciosów)
1. Kalenga wygrał rundę ciosami na tułów. Parę razu udało mu się zapędzić Masternaka pod liny i zadawać kombinacje. Polak pasywny i oddał rundę. 10-9 Kalenga 2. Kalenga na początku trafia prawym sierpowym. Potem Masternak trafia raz ładnie jabem. Pod koniec parę sierpów Kalengi przebija się przez gardę Polaka. Master trochę zbyt pasywny i kolejną rundę raczej oddał. 10-9 Kalenga/20-18 Kalenga 3.Bezsprzeczna runda Kalengi, który parę razy trafił na tułów i przebijał się kilkakrotnie przez gardę. Masternak odczuł ciosy pod koniec rundy. 10-9 Kalenga/30-27 Kalenga 4.Lepsza runda dla Masternaka. Trafił parę ciosów zwarciu, lepiej funkcjonował jab. Ciosy Kalengi jednak wciąż jednak z dosyć sporą siłą się przebijały. Francuz trafił też mocniej na początku rundy. Ciosy Kalengi silniejsze i narzucił swój styl. 10-9 Kalenga/40-36 Kalenga 5. Słaba runda Mateusza. Ciosy Kalengi mało czyste, ale przebijały się ze sporą siłą. Walka cały czas toczona w stylu Kalengi 10-9 Kalenga/50-45 Kalenga 6. Dobra runda Masternaka. Wreszcie zaczął trafiać sierpami, ładny cios na tułów. Kalendze nie udawało się też w tej rundzie zapędzać Polaka skutecznie pod liny. 10-9 Masternak/59-55 Kalenga 7. Kolejna dobra runda Polaka. Początek trochę niemrawy, ale później trafił ładną serią. Ładnie też trafił pod koniec rundy. 10-9 Masternak/68-65 Kalenga 8. Połowa rundy w miarę wyrównana, ale potem Kalenga zaczął przedzierać się tymi cepami, a Masternak zbyt pasywny. 10-9 Kalenga/78-74 Kalenga 9. Bez wielkiej przewagi pod względem czystych ciosów z obu stron. Masternak strasznie pasywny, a Kalenga trochę odważniej zaatakował swoimi cepami. 10-9 Kalenga/88-83 Kalenga 10. Moim zdaniem runda Masternaka. Kalendze brakowało sił na bezkompromisowy pressing i w większości pruł powietrze. Polakowi udało się wsadzić pare jabów i krótkich ciosów. 10-9 Masternak/97-93 Kalenga 11. Zacięta runda. Ciosy Kalengi jednak miały większy efekt. 10-9 Kalenga/106-103 Kalenga 12. Trudna runda do punktowania. Agresywny boks Francuza, ale skuteczność niska. Masternakowi udaje się natomiast doprowadzić parę ciosów do celu. 10-9 Masternak/116-112 Kalenga Co tu powiedzieć. Dla mnie taki wynik jakie kryteria Na oko bez wątpienia lepszy Kalenga. Muszę przyznać, że trochę zwątpiłem w mój dotychczasowy sposób punktowania po tej walce, zbyt przekombinowany |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości