Polityka ogólnie.
|
26-06-2014, 09:27 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-06-2014 09:39 AM przez Matys.)
|
|||
|
|||
RE: Polityka ogólnie.
W tej anegdotce nie chodzi o to, że 20 osób przebywa przez parę godzin z niepełnosprawnym, tylko o to, że X mieszkał z jąkąłą i po paru latach sam zmienił sposób mówienia. End of story, zaczyna się wyciąganie ciągów logicznych, tak jak z suchego stwierdzenia - kobiety są średnio mniej inteligentne niż mężczyźni. Korwin nie planuje izolować inwalidów, ma ich w swojej partii i mówi, że jeżdżący na wózkach świetnie się nadają do pracy przy komputerze, itp.
Co do tego fragmentu, ciekawa jest reszta tego wpisu, 2001 rok, a jakże proroczy: Cytat:chodzi o rozbicie rodziny, zasianie podejrzliwości między dziećmi a rodzicami. Kto wie, czy mój Pawełek nie poda mnie do sądu, twierdząc, że ma zaburzenia seksualne, gdyż w dzieciństwie sadzałam go na kolana i robiłam patataj-patataj? Może wygrać milion dolarów odszkodowania... . Matki same będą się bały, czy chęć przytulenia dziecka nie jest aby motywowana podświadomym seksualizmem? Będą leciały z tym do psychoanalityków.. I dzisiaj faktycznie tak jest - ludzie patrzą się podejrzliwie na ojca całującego córkę. Chociaż oczywiście nie zgadzam się z tą wstawką Korwina, którą zacytowałeś. Nie widzę w niej natomiast pochwały pedofilii, a raczej zarzut przesadnego nagłaśniania takich spraw przez co dzisiaj powszechna jest opinia, że ksiądz=pedofil, a każdy ojciec musi być na baczności w kontakcie ze swoimi dziećmi. Zarzut słabo trafiony, coś w rodzaju - gdzieś dzwonią, ale nie do końca wiem w którym kościele. Natomiast nie widzę zagrożenia by KNP po dojściu do jakiejś formy władzy zalegalizowało pedofilię, jedyne zagrożenie jest takie, że Korwin palnie coś głupiego i jak my będziemy wyglądać w oczach świata. Straszyli PiSem, teraz straszą KNP. Ludzie wolą chyba być okłamywani i żyć w fałszywym poczuciu bezpieczeństwa. Poza tym, ja nie zamierzam dowodzić, że wszystko co Korwin przez całe życie powiedział jest świętą prawdą. Dziwi mnie, że wyborcy PO nie mają problemu z głosowaniem na nich, bo to "mniejsze zło", ja nie mam na kogo głosować poza KNP. Głosowałem na PO gdy ogłaszali się partią konserwatywno-liberalną, okazało się jednak, że przy korycie wszystkie ideały odpadły. Nie wiem czy tak samo będzie z KNP, ale ja nie mam innej alternatywy. PIS to socjalizm chrześcijański, PO to populistyczna mafia, która zachowuje się jak narkoman, który tylko chce jakoś przetrwać do następnego roku, do następnych wyborów, o Palikocie to już w ogóle nie chcę wspominać, bo facet zmienia poglądy co pół roku i to na coraz gorsze, no a SLD to otwarty socjalizm. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 25 gości