Polityka ogólnie.
|
24-12-2013, 11:35 PM
|
|||
|
|||
RE: Rząd PO - najgorszy od 89 r. ?
(24-12-2013 12:40 PM)Metzger napisał(a): Nie Labirynt Fauna, tylko Kręgosłup Diabła. I trudno się dziwić, że istnieją ludzie uważający Franco za zbira, skoro obalił legalnie wybrany rząd. A zidiociałe do cna jest już aktualne pokolenie. Wiesz, wydaje mi się, że samo obalenie rządu jest mało istotne. Hiszpania była pogrążona w totalnym burdelu, na krawędzi dwóch rewolucji i taki obrót sprawy nie był niczym szczególnym. Np w Hiszpanii, taki Generał Miguel Primo de Rivera też przejął władzę w wyniku przewrotu (w prawdzie bezkrwawego) i moim zdaniem jego dyktatorskie rządy były o wiele lepsze niż demokratyczne w tamtym czasie. Jak najbardziej istnieją ludzie, którzy mogą uważać Franco za zbira. Np, za jego politykę wobec swoich przeciwników politycznych po wojnie domowej, albo za wprowadzenie w pewnym czasie chorych praw obyczajowych. A największy ból, to pewnie mieli wszyscy ci, którzy walczyli przeciwko niemu w wojnie. Może powiesz że się czepiam (może tak jest), ale ostatnio wgłębiłem się w tamten okres w historii Hiszpanii i jakoś nie mogłem się powstrzymać przed "drobnym" komentarzem ![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 27 gości