Shawn "Showtime" Porter
|
09-12-2013, 02:37 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-04-2014 09:33 PM przez BMH.)
|
|||
|
|||
Shawn "Showtime" Porter
Shawn Porter(23[KO14]-0-1), to kolejna mloda Amerykanska nadzieja na czolowke welterweight, i swiezo upieczony mistrz swiata organizacji IBF. "Showtime"-bo taki przydomek nosi 26letni Amerykanin, w swojej ostatniej walce zmierzyl sie, i wygral z bardzo solidnym-badz co badz mistrzem swiata- Devonem Alexandrem. Nieczesto mi sie zdarza tak olewac sledzenie karier prospektow z USA, ale w przypadku Shawan'a, wlasnie tak bylo. Wlasciwie, to dopiero na kilka dni przed walka o pas, dokladniej przyjrzalem sie Porterowi(wczesniej widzialem go tylko z Gomezem). W ten sposob, po zobaczniu walki miedzy innymi z Jordanem, Thompsonem, Diazem... doszedlem do wniosku, ze ten dzieck moze byc tym samym dla Devona, kim byl swego czasu Bradley. Jedyne co kazalo mi odbierac mi-mimo wszystko-Alexandara jako faworyta, to to, ze byl lepiej sprawdzony, ale tez od walki z Timothym sie rozwina, a przynajmniej tak mi sie wydawalo. Na kilka godz. przed walka, nastawilem sie na detronizacje mistrza, i nie zawidlem sie. Shawn, wyraznie wygral na punkty, a styl w jakim to zrobil, podobal mi bardziej, niz styl w jakim wygral Bradley. Kto nastapny dla mlodego Portera? Jezeli w konterakcie nie bylo klauzuli o rewaznu, to nie mialbym nic przeciwko miedzy walce Porter-Bradley. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 10 gości