Polityka ogólnie.
|
30-10-2013, 06:29 PM
|
|||
|
|||
RE: Rząd PO - najgorszy od 89 r. ?
@Krychu
Ja Ci wcale nie każe uważać Mazowieckiego za patriotę. Wyraziłem tylko swoje zdanie. Jeśli masz inny pogląd - Twoja sprawa. Polska to taki kraj, gdzie każdego można zgnoić i zmieszać z błotem. Dla mnie nie jest istotne co kiedyś gdzieś powiedział tylko co czynił, zarówno w czasach komuny jak i po 1989 roku. Był to niezwykle pragmatyczny człowiek. To Tadeusz Mazowiecki podjął się przeorganizowania Polski z państwa komunistycznego na demokratyczne. Uważam podobnie jak Pakman, że zarzut jaki można kierować w jego stronę to polityka, która doprowadziła do zubożenia pewnej części społeczeństwa w wyniku reform, które przeprowadzał jako premier. Jednak musimy sobie w tym momencie zadać pytanie, gdyby ich nie przeprowadził to czy dziś Polska byłaby w tym miejscu, w którym jest obecnie? Czy raczej w miejscu np. Bułgarii lub Rumunii? Reasumując, wg mnie dziś na polskiej scenie politycznej, nie ma ludzi pokroju Tadeusza Mazowieckiego. Jedyny, który przychodzi mi do głowy to Władysław Bartoszewski... |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 139 gości