Polityka ogólnie.
|
24-12-2011, 02:14 PM
|
|||
|
|||
RE: Rząd PO - najgorszy od 89 r. ?
Z liberalizmem gospodarczym PO to jest trochę tak, że został on mocno wykreowany przez sam PiS, który miał zwyczaj straszyć niebezpiecznymi liberałami i stawiać temu opór. Ja tam grama liberalizmu nie dostrzegam od początku objęcia przez nich rządów. Za to w kontekście szeroko rozumianego liberalizmu społecznego jak najbardziej - choćby próby rozmowy o aborcji, rozmowy o związkach jednopłciowych itp.
PiS zaczyna się troszkę dezaktualizować w nowoczesnych czasach, dużo zabraniać i na mało pozwalać to nie jest ideologia, która ma szansę znaleźć duże poparcie w społeczeństwie w tych czasach. Jako partia bardzo mocno trzyma z Kościołem, nie mówiąc o poszczególnych politykach. Poza tym trzyma sztamę z Solidarnością i tradycyjnie obiecuje sporo socjala dla obywateli. (23-12-2011 11:00 PM)Maynard napisał(a): Podobno jestem libertarianinem, mam bardzo konserwatywne podejście do ekonomii Raczej liberalne podejście do ekonomii w takim razie . Konserwatywne podejście do ekonomii polega(ło?) na chęci utrzymania stosunków feudalnych |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 25 gości