Polityka ogólnie.
|
13-10-2013, 11:47 AM
|
|||
|
|||
![]() (13-10-2013 11:14 AM)KrychuTMT napisał(a): UE wprowadza swoje dyrektywy niczym ZSRR , nie musimy się z nim zgadzać , ale i tak musimy je wprowadzać w życie .Haha! Przecież Polska współtworzy te dyrektywy! (13-10-2013 11:14 AM)KrychuTMT napisał(a): 2. Osobiście wolałbym , żeby w Polsce dominowały polskie firmy i przedsiębiorstwa .A ja bym wolał, aby w Polsce dominowała wolność gospodarcza i rozwój ekonomiczny. (13-10-2013 11:14 AM)KrychuTMT napisał(a): Unia lansuje dewiacje , multikulturaizm , chcą nam narzucić rzeczy które dla nas są obce i (w opinii) większości złe .Poproszę o kilka przykładów. (13-10-2013 11:14 AM)KrychuTMT napisał(a): UE dąży do stworzenia federacji państw ( traktat lizboński który stawia prawo unijne ponad państwowe).Kiedyś Europa mimo, że było podzielona, to była centrum świata. Centrum kulturalnym, gospodarczym, naukowym, ekonomicznym, militarnym etc. Cały świat był daleko w tyle za Europą. Dzisiaj takich centrów jest więcej i Europa wcale nie jest najsilniejszym z nich. Mało tego, jej znaczenie geopolityczne wciąż maleje. Dlatego jedyne wyjście to integracja. Ja nie chcę, aby Polska stała się jednym z nic nie znaczących pionków w światowej grze, z której zdaniem nikt się nie liczy. Wolałbym, aby współtworzyła federację europejską. (13-10-2013 11:14 AM)KrychuTMT napisał(a): Zaraz ktoś tutaj wyskoczy mi ,że znowu zaczynam ze wspominaniem przeszłości.Ależ to jest wspaniałe, że interesujesz się historią, ale najwyraźniej masz problem z jej interpretacją. Jesteś młody gniewny i kierują Tobą emocje. A polityka to tylko interesy, do których trzeba podchodzić na zimno. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 18 gości