Polityka ogólnie.
|
13-10-2013, 11:14 AM
|
|||
|
|||
RE: Rząd PO - najgorszy od 89 r. ?
1.Oczywiście , że nie jesteśmy suwerennym krajem. UE wprowadza swoje dyrektywy niczym ZSRR , nie musimy się z nim zgadzać , ale i tak musimy je wprowadzać w życie .Czyli jak widzisz jesteśmy zależni , kiedyś od ZSRR teraz od Brukseli.
Dla przypomnienia wkleję ci tutaj definicje suwerenności . Suwerenność – zdolność do samodzielnego, niezależnego od innych podmiotów, sprawowania władzy politycznej nad określonym terytorium, grupą osób lub samym sobą. Suwerenność państwa obejmuje niezależność w sprawach wewnętrznych i zewnętrznych. 2. Osobiście wolałbym , żeby w Polsce dominowały polskie firmy i przedsiębiorstwa . Obecnie mamy sytuacje , że nasz rynek jest praktycznie zmonopolizowany przez inwestorów z zagranicy. Wiesz dlaczego nigdy ze sobą się nie zgodzimy ? Ja jestem idealistą ,kieruję się uczuciami. Jestem Polakiem,Kujawiakiem , zostałem wychowany jako chrześcijanin . Unia lansuje dewiacje , multikulturaizm , chcą nam narzucić rzeczy które dla nas są obce i (w opinii) większości złe .Nigdy nie będę się z tym godził ,żaden hajs tego nie zmieni. UE dąży do stworzenia federacji państw ( traktat lizboński który stawia prawo unijne ponad państwowe). Nie po to wybuchły powstania :kościuszkowskie , listopadowe,styczniowe, wielkopolskie,śląskie, warszawskie abyśmy teraz oddali swoją wolność w zamian za pieniądze. To jest jak plucie w twarz ludziom którzy ginęli za nasz kraj.Zaraz ktoś tutaj wyskoczy mi ,że znowu zaczynam ze wspominaniem przeszłości. Historia jest bardzo ważna , musimy pamiętać o przeszłości , o tym kim jesteśmy , kim byli nas przodkowie . Żadne pieniądze nie są warte wyparcia się korzeni i ojczyzny. "Miałem już cztery operacje, w dalszym ciągu ją czuję, nigdy już nie będzie jak wcześniej. W boksie ten problem mnie eliminuje, mam jedną rękę, jak mam wygrać z takim Adamem Kownackim." - Artur Szpilka ![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 87 gości