Ranking Top 10 Bokserskich Kategorii Wagowy (Mastrangelo)
|
25-09-2013, 07:50 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-09-2013 08:00 PM przez Mastrangelo.)
|
|||
|
|||
RE: Ranking Top 10 Bokserskich Kategorii Wagowy (Mastrangelo)
(25-09-2013 05:50 PM)redd napisał(a): W Cruiser także razi mnie Afolabi (też się biednego Oli przyczepię;p) na I miejscu. On jest dobry, ale szczerze mówiąc coś naprawdę błyskotliwego w jego boksie, co mogłoby czynić go liderem tej dywizji widziałem w 5 pierwszych rundach z Huckiem. Ostatnią walkę z MH wypunktowałem na remis, ale Afolabi mnie tam nie przekonał. Do tego jego prowadzenie woła o pomstę do nieba.Tak! Naprawdę mogą być świetni, chociaż mam jeszcze pewne wątpliwości co do Mchunu.. Mam nadzieję, że Sauerlandowscy mistrzowie nie będą tej dwójki unikać. Ustawiając Afolabiego na 1 wiedziałem, że będą zastrzeżenia, ale trudno mi postawić nad nim: - Hucka, który w mojej ocenie przegrał wszystkie 3 walki z Olą, a przy tym został potwornie zlany przez Arslana. - Hernandeza który został uratowany w pierwszej walce z Cunninghamem i na mojej karcie przegrał z Rossem. - Jonesa który w ostatnich 5 latach walczył z jednym wartościowym rywalem. - Arslana który przegrał z Heraliusem i Jonesem. Jeśli wy punktowaliście inaczej walki Hucka z Afolabim, to nigdy nie dojdziemy do porozumienia, ale spójrzcie na to z mojej perspektywy i inaczej tego ustawić nie mogłem. Zamieniam Rossa z Lebedevem jak sugerowałeś. Rosjanin dużo aktywniejszy na światowym poziomie, więcej walk i zwycięstw z solidnymi rywalami. Czekam na więcej sugestii! (25-09-2013 07:35 PM)CHIRURG napisał(a): Ciężka - brak Adamka w 10 ? Bez przesady.. Górala dałbym w miejsce Thompsona na tą chwilę i byłoby git według mnie.Jak pokona Glazkova to może go wrzucę na 10-tkę. Ostatnie prawdziwe wartościowe zwycięstwo Adamka to Arreola. (25-09-2013 07:35 PM)CHIRURG napisał(a): Półcięzka- Kovaliewa zamieniłbym miejscami ze Stevensonem, Chilemba chyba zbyt wysoko, na jego miejsce powinien wskoczyć, pomino ostatniej klęski Cleverly, nie wiem czy Braehmer zasługuje na pierwszą dychę - w jego miejsce można byłoby dać równie dobrze Bellow.Hm... Na razie zostawie tak jak jest. Dawson to mimo wszystko był numer 1 tej kategorii. Braehmer jest naprawdę sprawdzony, a Bellew jest blisko, ale jednak postawiłem na innych. (25-09-2013 07:35 PM)CHIRURG napisał(a): Półśrednia - Bradley przed Pacmanem? jakim cudem?Ich bezpośrednią walkę uważam za wyrównaną, a później Pacquiao doznał druzgocącej porażki, więc na razie stawiam na Tima. Wpływ na to ma też to, że Pacquiao w mojej opinii przegrał wszystkie 4 walki z Marquezem. (25-09-2013 07:35 PM)CHIRURG napisał(a): S piórkowa - ok, kolejna ciężka do poustawiania kategoria. Nie miałem okazji jeszcze podejrzeć w akcji Willa Tomlinsona, jaki poziom prezentuje ten pięściarz?Twardy, agresywny.. Solidny ale nic specjalnego, walkę z Klassenem punktowałem dla boksera z RPA. (25-09-2013 07:35 PM)CHIRURG napisał(a): Piórkowa - dla Waltersa mimo wszystko powinno się znaleźć miejsce w dyszce, a Johnowi dla samej zasady nie powinno się dawać 1 miejsca w tego typu rankingach.Walters nie zmieściłby się nawet w mojej top 20, nie walczył z żadnym bokserem światowej klasy a pasek dostał w prezencie bo panowie z WBA chcieli sobie zrobić imprezkę na Jamajce. (25-09-2013 07:35 PM)CHIRURG napisał(a): SK - Nie ma Quigga? Chyba że ja o czymś nie wiem.Quigg jest blisko, ale postawiłem na Avalosa który stoczył więcej walk na światowym poziomie. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości