THOMPSON vs PULEW
|
24-08-2013, 10:52 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-08-2013 10:55 AM przez redd.)
|
|||
|
|||
RE: THOMPSON vs PULEW
Mój typ na walkę: Pierwsza połowa wyrównana, Thompson nie odstaje od Puleva i daje mu trudną walkę. W drugiej połowie Amerykanin opadnie z sił i Pulev zdecydowanie dojdzie do głosu. Raczej pokazu boksu nie spodziewam się, widzę za to pojedynek w którym pełno jest klinczów, fauli, przepychanek. Pulev jest dobry w te klocki, ale Thompson ma doświadczenie z walk z Kliczką.
Aby zwyciężyć Thompson musiałby znokautować Puleva (z racji na styl Bułgara i dosyć mocną szczękę wydaje mi się to bardzo mało prawdopodobne), albo kompletnie go zdominować i porozbijać (też tego nie widzę). Myślę, że kondycja będzie tutaj decydująca. Thompson nie prezentuje się pod tym względem imponująco, a Pulev do tej pory wyróżniał się na plus pod tym względem. Jak Thompson bardzo się wypompuje to i być może przegra przed czasem. Cóż, Thomspon powinien narzucić jak najmniejsze tempo i szukać swoich okazji do zadania czystych i wyraźnych ciosów. Pulev wręcz przeciwnie,, musi forsować wysokie tempo i nie dawać Amerykaninowi chwili wytchnienia. Bułgar potrafi to robić, co pokazały walki z Ustinovem, czy Dimitrenką, z Thompsonem myślę, że będzie podobnie. Ostatecznie: Thompson potrafi się bronić i nawet jak będzie zmęczony to nie powinien dać sobie zrobić większej krzywdy. Pulev będzie miał małe problemy, ale opanuje sytuację i zasłużenie wygra na punkty 116-112, 117-111. Szkoda, że samą walkę zobaczę najwcześniej jutro - Festiwal muzyki celtyckiej wzywa |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 11 gości