Niespełnione nadzieje.
|
22-01-2012, 07:01 PM
|
|||
|
|||
RE: Niespełnione nadzieje.
(22-01-2012 02:52 PM)redd napisał(a): Markoss Sam dokładnie nie pamietam... mam tą walke na płytach ale z pewnością w ostatniej rundzie to Casamayor był ciezko poraniony(jak obejrze na świeżo to powiem dużo wiecej). Z Castillo było tak, ze wielu uważało go za nudziarza ale on w tej swojej nudności był cholernie efektywny i morderczo destrukcyjny. Walka Castillo - Casamayor była faktycznie bardzo bliska, mogła iść w obie strony. Kubańczyk na początku radził sobie dobrze to fakt ale pamietajmy ze juz w 2004 roku Castillo miał ogromne problemy z robieniem wagi i do tego był slow starterem(nie licząc 2 walki z chico). Pozatym jak juz słusznie zauwazyłeś Joel pięknie chodził na nogach unikając walki, ja osobiście odnosze wrażenie że kubańczyk miał ten sam syndrom co Zab Judah.. nie lubił przyjmować Ciosów i gubił się jak zbierał. Wiedząc ze ma czołg przed sobą uciekał i od czasu do czasu lokował ciosy. Bez urazy ale jakby Casamayor poszedł z Castillo na wojne w półdystansie albo otwartą walkę możliwe ze zostawiłby w ringu tyle zdrowia iż juz nie byłby tym samym człowiekiem. Joel powinien skonczyć po trylogii z Corralesem, w następnej walce prosty cep Santa Cruz lał go po mordzie a potem szczesliwie wygrał z Katsidisem który chyba przez greckie nazwisko uwierzył ze jest bogiem i nawet piorun go nie ruszy. Dalej juz tylko gorzej było. Ile by osiagnał?? ciezko powiedzieć. Styl w którym boksował Joel szybko sie starzeje. On szybko stracił swoje atuty. Ma na koncie kilka naprawde ładnych walk zwłaszcza trylogie z Corralesem. Dzisiaj cień samego siebie niech kończy karierę. Co do Freitasa to ciezko powiedzieć.. jego kariery nie śledziłem uważnie ale z tego co widać to miał problem facet z psychiką. Brakowało mu serca wojownika i po wpadce z Corralesem stał sie gorszym bokserem. Niech nie wraca na jego styl jest za stary...wiek mu pewnie zabrał nogi. Ale bombe z Barriosem zapamietam do końca zycia |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 8 gości