Wartość sportowa Prime Andrzeja Gołoty
|
30-12-2012, 11:40 PM
|
|||
|
|||
RE: Wartość sportowa Prime Andrzeja Gołoty
(30-12-2012 03:28 PM)AdamekFightPL napisał(a): Jeżeli stawiasz nazwisko Gołota obok takiego człowieka jak Karol Wojtyła to jest to dla mnie zwykły psycho fanatyzm... (30-12-2012 06:36 PM)Pakman napisał(a): Adammobp rzeczywiście trochę przesadził, ale trzeba przyznać, że dzięki Gołocie wielu Amerykanów dowiedziało się, że istnieje taki kraj jak Polska i nie jest to republika radziecka. Szczerze mówiąc to spodziewałem się albo jakiegoś zdecydowanego ataku na osobę Andrzeja, albo przyjęcia tego z humorem. A wy mnie rozczarowaliście. Ani to ani to. Tylko zwykłe, szare, przeciętne posty. Jan Paweł II, Lech Wałęsa, Andrzej Gołota - nie ja to wymyśliłem, Adamku, nie ja (30-12-2012 12:07 PM)Adammobp napisał(a): Andrzej jest bohaterem, na którego Polska nie zasługuje, ale którego potrzebuje.No już nie mówcie, że się daliście nabrać na to, że ja to na poważnie zupełnie rzucam tekstem z Batmana (stąd mało poważnym). Chyba nie pamiętacie moich postów z tego forum o Andrzeju Gołocie. Jestem fanem Andrzeja, ale i do pewnych rzeczy podchodzę z dystansem. Nie będę patrzył, jak ktoś mówi, że Gołota słaby w tym, w tamtym, że ogólnie był słaby, ale i nie podpiszę się pod słowami, że Gołota w prime był lepszy od Muhammada Ali w prime. Andrzej to legenda z powodu swoich nieudanych prób zdobycia pasa (choć walk czasem udanych), z powodu swoich niedoskonałości, z powodu drogi jaką przebył. A z legendami wiecie jak to jest... Trochę prawy, czasem trochę mniej. I dlatego ja jestem za tym, byśmy tę legendę przekazywali następny pokoleniom, gdyż takiego oryginalnego sportowca może już nie być. A wy wszystko rach ciach, rach ciach, to tak, to nie. Gołota to taki indywidualista i taki tajemniczy zawodnik, że tego tak się nie załatwi. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 11 gości