Pacquiao vs Marquez IV
|
09-12-2012, 02:14 PM
|
|||
|
|||
RE: Pacquiao vs Marquez IV
(09-12-2012 02:03 PM)redd napisał(a): Jako kibic byłbym usatysfakcjonowany, gdyby obydwaj zakończyli kariery. Nie jest wcale powiedziane, że przypakowana wersja Marqueza sprawdzi się z innymi rywalami klasy P4P (a nawet wydaje mi się, że to nie skończyłoby się dobrze). Pacquiao w kilku ostatnich pojedynkach ukazał zniżkę formy, a ciężki nokaut na pewno mu nie pomoże.Z jednej strony też bym tego chciał, ale z drugiej strony został Marquezowi jeszcze jeden rywal do pokonania i być może teraz pojawiła się dobra okazja do zorganizowania kapitalnej walki pożegnalnej dla dwóch wielkich legend meksykańskiego boksu. Kto jest tym rywalem? Erik Morales. Wiem doskonale, że jest o co najmniej parę lat za późno na zorganizowanie tego pojedynku, ale osobiście mi to nie przeszkadza i nawet teraz bardzo chętnie bym taką walkę zobaczył. Erik chce stoczyć pożegnalną walkę, "Dinamita" też kilka razy mówił, że po czwartej walce z Pacquiao być może skończy karierę, więc dlaczego by nie zorganizować tej walki? Marquez byłby na dziś faworytem, ale "El Terrible" na pewno dałby z siebie wszystko. To jest mało prawdopodobne, ale cień szansy na to jest. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 13 gości