Pacquiao vs Marquez IV
|
08-12-2012, 12:43 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-12-2012 02:19 PM przez BMH.)
|
|||
|
|||
RE: Pacquiao vs Marquez IV
Nie naduzywalbym chlopaki slowa "walek". Walek, jest jednak chyba zbyt duze slowo, nie w kontekscie tego co widzialem w ringu. Zaden z tych werdyktow, nie byl w swiecie boksu uwazany za skandal, a slowo walek, jak na moj gust, jest rownoznaczne ze skandalicznym werdyktem. Faktycznie wg mojej kartki Marquez powinien wygrac dwa razy( raz mialem wygrana 1 punktem, drugi raz 4punktami), raz Pacquiao(2 punktami).
Opinie fachowcow byly zawsze mocno podzielone, ale nikt zorientowany nie mowil o mega oszustwie, bo przeciez wystarczylo dac jedna runde odwrotnie i bylby zupelnie inny koncowy wynik. ![]() Jedyne co mnie boli, to ze mimo trzech wyrownanych walk, gdzie wielu mowilo, ze walki mogla isc w kazda strone(i ja sie z tym zgadzam), w rzeczywistoscie zawsze byly dla Filipinczyka(jedna remisowa). ![]() W mojej ocenie najlepiej wyszla Meksykaninowi trzecia walka, gdzie nie bylo momentow duzej dominacji Mannego w poszczegolnych starciach, jak mialo to miejsce w poprzednich potyczkach. Jednak daleki jestem od doszukiwania sie tu skandalu... co najwyzej kontrowersyjny wynik, co jest normalne przy tak wyrownanych pojedynkach. Klasyczny walek, to ja widzialem w Lebedev-Huck, czy ostatnio Bradley-Pacquiao. Tam punktujac walke live dalem dwie rundy dla Pustynnej burzy. Kiedy ogladalem powtorke juz nawet nie zapisaywalem, bo ja nie wiem jak, i na jakiej podstawie, mozna przyznac wiekszowsc rund Timowi?WTF? To dopiero byl skandal, ta walka doskonale wpisywala sie w slowo walek. Pacmana z Marquezem, to moglbym porownac do Huck-Povetkin... walka wzglednie rowna, jeden i drugi mial lepsze momenty. Jako ciekawoste powiem, ze widzialem Hucka(o zgrozo) jako nieznacznego zwyciezce z Rosjaninem, chc wynik odwrotny, nie jest naturalnie skandalem. Dzis jako, ze kibicuje Marquezowi, typuje wbrew wlasnemu rozumowi, mega sensacje... Marquez przed czasem! A co mi tam, najwyzej sie pomyle. ![]() ![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości