Ruiz vs Joshua II (7.12.2019)
|
14-12-2019, 01:03 PM
|
|||
|
|||
RE: Ruiz vs Joshua II (7.12.2019)
(14-12-2019 12:19 PM)Hugo napisał(a): Widząc coś dziwnego (nie tylko w sporcie, ale także w polityce lub gospodarce) zawsze staram się dojść do sedna w oparciu o starożytną zasadę "cui bono qui prodest". Nie jestem jasnowidzem, więc czasami moje przypuszczenia się potwierdzają, a czasami nie. Jeśli chodzi o pierwszą walkę, to Joshua ewidentnie skorzystał na porażce. Rewanż z Ruizem (dlatego, że to Meksykanin) przyniósł mu wielokrotność tego, co mógłby zarobić np. na walce z Pulewem. Druga walka z pewnością zniechęciła do boksu saudyjskich szejków, ale drogą odpowiedniej propagandy można znaleźć inne źródła zysku. Mój scenariusz jest taki: Joshua i Ruiz stoczą po jednej zwycięskiej walce, w której wykażą się dobrą formą. Grubas do tego mocno schudnie i na jesieni przyszłego roku w Las Vegas będzie trzecia walka za jeszcze większe pieniądze, przy tym z bardziej równym podziałem. Ciemny (zwłaszcza meksykański) lud to kupi i masowo zapłaci PPV. Pożyjemy, zobaczymy, czy moja wizja się sprawdzi. no właśnie mnie strasznie dziwi to że oni tak beznadziejnie udawali, przynajmniej AJ. Uśmiech po "przegranej walce" itd, żałosne. W przekręcie stulecia !! I nadal nie potrafie zrozumieć dlaczego Joshua nie zrobił porównywalnej walki w Saudi do tej w USA. Wystarczyło " pójść" na deski tak jak w Nowym Jorku w ostatniej rundzie ale tym razem nie odwracać się plecami do sędziego z szerokim uśmiechu na twarzy. Nie kumam też po co on wstawał po tych nokdaunach, nie wyglądałoby to wiarygodniej gdyby po prostu został na deskach? chociażby w trzeciej rundzie.. co do zarobków AJ to ponoć nie była kwestia walki z Ruizem co w ogóle walki Joshuy w tym kraju. Promocja kraju. Ponoć gala była świadomie mocno przepłacona przez szejków. Ciekawe jednak jaka kasa byłaby za walke z Furym skoro temu klaunowi za żenującą walkę wrestlingową zapłacono więcej niż za ustawke z Wilderem Możnaby powiedzieć że nic straconego jeszcze ale po tym blamażu cienko to widze.. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości