Football amerykański
|
11-11-2012, 08:24 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-12-2012 10:15 PM przez Metzger.)
|
|||
|
|||
RE: Football amerykański
(11-11-2012 08:08 PM)RSC-2 napisał(a): MetzgerSkąd taki wniosek? (11-11-2012 08:08 PM)RSC-2 napisał(a): A jak wyobrażasz sobie spotkanie rodzinne przy wigilijnym stole gdy każdy członek rodziny ma inne podejście i sposób na święta.U nas odkąd nikt nikogo do niczego nie zmusza, to nie ma z tym żadnych problemów. (11-11-2012 08:08 PM)RSC-2 napisał(a): Jeżeli ja mam być tolerancyjny to także żądam tolerancji w drugą stronę.I to jest podstawa wzajemnego zrozumienia. A propos wigilii. Jak na anty-tradycjonalistę, to parę lat temu dokonałem wręcz obrony polskiej tradycji świątecznej. Mianowicie wylobbowałem w rodzinie zmianę menu wigilijnego: śmierdzący mułem karp poszedł w odstawkę, a powrócił tradycyjny łosoś (karp wigilijny to wynalazek czasów PRL-u) oraz mięso. (11-11-2012 08:16 PM)Pakman napisał(a): Chodzi Ci pewnie o jeden wspólny marsz.Nie o marsze mi chodziło. Chciałbym aby Dzień Niepodległości nie był przesadnie poważnym świętem. Aby miał radosny, pozytywny, wręcz imprezowy charakter. I aby było to święto jedności, ale to chyba niewykonalne... |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości