Giennadij Gołowkin
|
25-04-2019, 07:50 AM
|
|||
|
|||
RE: Giennadij Gołowkin
No to się porobiło. Gołowkin właśnie rozstał się z Sanchezem. Dla mnie duża niespodzianka, uważałem ich za najbardziej zgrany duet w tym biznesie obok Canelo - Reynoso.
"- Poczyniłem ważne decyzje odnośnie mojej kariery. Chcę cały czas się rozwijać i polepszać. To nie była łatwa decyzja, ale nie będę już trenować z Abelem Sanchezem. To świetny szkoleniowiec i lojalny profesjonalista. Chcę mu podziękować za wszystko czego mnie nauczył. Niedługo ogłoszę nazwisko nowego trenera - oświadczył Gołowkin." Tymczasem Sanchez szybko odpowiedział, że poszło o pieniądze ""Po dziewięciu latach współpracy, ustanowieniu i wyrównaniu rekordów, rozwinięciu kariery na miarę Galerii Sław i podpisaniu kontraktu z DAZN na 100 milionów dolarów za sześć walk, on zaproponował mi nową formę wynagrodzenia. Moja godność i honor nie pozwoliły mi dać się tak traktować. Bycie chciwym, niewdzięcznym i bez honoru doprowadziły do zakończenia naszej współpracy" Główna podaje, że GGG oferował Sanchezowi 20% dotychczasowej gaży. Kosmos i fatalna decyzja, dla mnie Sanchez stał w 30-40% za tym co pokazywał Golovkin w ringu. Nie mam pojęcia kto mógłby przejąć tak doświadczonego i ukształtowanego zawodnika, do tego trenującego w USA (normalnie wskazałbym na Bootha). |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 37 gości