Football amerykański
|
11-11-2012, 04:40 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-11-2012 04:45 PM przez Metzger.)
|
|||
|
|||
RE: Football amerykański
(11-11-2012 04:10 PM)RSC-2 napisał(a): Ta moda na „amerykańskie badziewia” w Polsce mnie przeraża.Cóż w tym przerażającego? mnie to co najwyżej śmieszy. (11-11-2012 04:10 PM)RSC-2 napisał(a): Halloween, i niektóre „amerykańskie” sporty są doskonałymi przykładami ekspansji na rynek polski i amerykanizacji polskiego społeczeństwa.Halloween jest akurat fajnym i pozytywnym zwyczajem, a futbol amerykański? Do mnie ten sport "nie gada" i myślę, że źródłem jego sukcesu w Polsce jest wyłącznie amerykańska popkultura i to, że jest "cool" z tymi wszystkimi kaskami, ochraniaczami, egzotycznymi zasadami, pretensjonalnymi nazwami drużyn i w ogóle swoistą amerykańskością. Ale nie widzę przeciwwskazań, aby ten sport miał się u nas rozwijać i zdobywać coraz większa popularność (choć osobiście wolałbym rugby). (11-11-2012 04:10 PM)RSC-2 napisał(a): Natomiast Amerykanie a szczególnie ich środki masowego przekazu naśmiewają się z niektórych zwyczajów polskich [np.Wielkanocnych]A cały świat naśmiewa się z "inteligencji" Amerykanów, ale nie słyszałem aby Jankesi byli tym oburzeni. (11-11-2012 04:10 PM)RSC-2 napisał(a): To świadczy że Amerykanie traktują nas instrumentalnie.Takie rzeczy to już wiedzą przedszkolaki. Z drugiej strony jak mają nas traktować? |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości