Katowice 6.04.2019
|
19-02-2019, 03:18 PM
|
|||
|
|||
RE: Katowice 6.04.2019
Nie znamy jeszcze co prawda rywali Wacha i pojedynku otwierającego galę, lecz wydaje mi się, że tu już szału nie będzie. Wach w wywiadzie z Andrzejem Kostyrą wspominał, że jego rywal wysypał się ze względów zdrowotnych, więc pewnie nie załatwią już nikogo choćby solidnego na co wskazuje choćby fakt, iż walka "Wikinga" spadła z walki wieczoru na walkę numer 3. Spodziewam się np. jakiegoś Werwejki maksymalnie. Troszkę bardziej czekam na ostatni nieznany pojedynek, bowiem starcie dwóch młodych, równych zawodników i tak może przynieść jakieś emocje. Choć pewnie nie będzie to wielki poziom. Stawiałbym na coś w rodzaju np. Rzadkosz - Kuliński.
Mimo to, kolejny raz Mateusz Borek stworzył kartę na którą nawet chce się czekać. Pojedynek Roberta Parzęczewskiego z Dimitrijem Czudinowem zapowiada się bardzo dobrze. Rosjanin najlepsze ma już za sobą, lecz z takim Abdukachorowem zaprezentował się całkiem przyzwoicie i chociaż wyraźnie przegrał, to w takiej formie sporo powiedziałby o tym, na jakim etapie znajduje się "Arab". Dla mnie bardzo pozytywne zaskoczenie, nie wydawało mi się prawdopodobne, że jest możliwe ściągnąć do Polski tak solidnego zawodnika. Jonak z Robinsonem też pewnie dadzą fajne widowisko. Średnio znam Amerykanina, lecz wydaje się być na poziomie. Z tego co pamiętam, prezentuje fajny dla oka, ofensywny styl, co w połączeniu z boksem Damiana może przynieść fajne widowisko. Walki polski-polskie ciekawe. Młodziński - Wrzesiński jako "zapychacz" jak najbardziej mi pasuje. Obaj mają jeszcze ambicje i choć nie prezentują zbyt wysokiego poziomu, to pewnie obejrzymy 8 rund zaciętej rywalizacji o wygraną. Dla mnie spoko. A zestawienie Szymańskiego z Talarkiem powoduje, że już dzisiaj mogę oceniać fightcard pozytywnie. Kapitalnie to wygląda. Obaj po bolesnych porażkach, dla obu walka o być albo nie być w boksie. Spokojny, wyrafinowany boks Patryka vs huragan, presja Talarka. Dla mnie spokojnie mogłoby to być co-main eventem gali. Także jest dobrze Szykuje się fajna gala, nawet jeśli, zgodnie z moimi przewidywaniami, pozostałe znaki zapytania będą dość marnej jakości. Bardzo pozytywne zaskoczenie. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 27 gości