Ankieta: Kto Waszym zdaniem powinien wygrać walkę Gołota - Byrd?
Andrzej Gołota
Chris Byrd
Remis
Każdą punktację uważam za dopuszczalną.
[Wyniki ankiety]
Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.
Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 4 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chris Byrd - Andrzej Gołota (2004-04-17)
02-11-2012, 08:12 PM
RE: LPW, Tydzień 1: Andrzej Gołota - Chris Byrd
W końcu się zebrałem, przepraszam za opóźnienie. Moja karta:

Runda 1: 10-9 Byrd*
Runda 2: 10-9 Byrd
Runda 3: 10-9 Gołota
Runda 4: 10-9 Gołota
Runda 5: 10-9 Gołota
Runda 6: 10-9 Byrd
Runda 7: 10-9 Byrd
Runda 8: 10-9 Byrd
Runda 9: 10-9 Byrd
Runda 10: 10-9 Byrd
Runda 11: 10-9 Byrd
Runda 12: 10-9 Gołota*
OGÓŁEM: 116-112 Chris Byrd
Punktując wyrównane rundy dla Byrda: 117-111 Byrd
Punktując wyrównane rundy dla Gołoty: 115-113 Byrd

Do tej pory nie rozumiem, skąd wzięły się wszystkie te kontrowersje wokół tej walki. Gołota jej nie wygrał. Andrzej był po prostu nieefektywny, Byrd wręcz przeciwnie: był efektywny i skuteczny.
Gdybym miał przyczepić się do którejś z kart punktowych tej walki, to byłaby to karta pana Weisfelda, który wypunktował 115-113 dla "Andrew", moim zdaniem kompletnie nieuzasadnione. Tak jak już wspomniałem, nie rozumiem kontrowersji i oskarżeń o "rabunek". Gdyby sędziowie wypunktowali zwycięstwo Andrzeja, to wtedy owszem, kontrowersje byłyby uzasadnione. Ale w takim wypadku werdykt moim zdaniem jest jak najbardziej słuszny.

---------------------
A teraz w temacie samej ligi:
1)Postanowiłem dodać kolejny punkt do zasad, bo jak zauważyłem kilka osób oddało głos w ankiecie nie dodając swoich kart:

- Głosy użytkowników którzy nie dodali swoich kart punktowych NIE BĘDĄ brane pod uwagę przy podsumowaniach każdego z tygodni i wydawaniu opinii, kto powinien wygrać daną walkę zdaniem Forumowiczów.

2)Walki które chcecie zobaczyć w lidze przysyłajcie mi na PW albo podawajcie w temacie głównym, aby uniknąć bałaganu.
3)@Jerome, @Peter
Skoro pojawił się temat walki, która będzie "bohaterem" drugiego tygodnia, to już teraz mogę powiedzieć, że będzie to jedna z walk Mayweathera, która do teraz budzi spore emocje, i nie będzie to jego walka z De La Hoyą. A więc jaka? Domyślcie się sami ;]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: LPW, Tydzień 1: Andrzej Gołota - Chris Byrd - Szakal - 02-11-2012 08:12 PM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 8 gości