Polityka ogólnie.
|
13-12-2017, 10:37 PM
|
|||
|
|||
RE: Polityka ogólnie.
(13-12-2017 08:44 PM)Metzger napisał(a): Wyobraź sobie, że masz sąsiada, który jest lokalnym pijakiem i złodziejaszkiem. Czasem naszcza w windzie, czasem komuś rower ukradnie. Ogólnie jest w twoim życiu szkodnikiem. Pewnego dnia idziesz sobie ze słuchawkami na uszach i z nosem w smartfonie. Nie oglądając się przechodzisz przez drogę, aż tu nagle ktoś łapie ciebie za kark i ciągnie do tyłu. Rozpędzona ciężarówka mija ciebie o milimetry. Tym, który ciebie uratował jest twój sąsiad-pijak. W jednej chwili awansuje ze szkodnika do osoby najbardziej zasłużonej w twoim życiu. No dobra tylko ja dalej nie wiem jakie to niby Kaczor ma zasługi dla III RP? (13-12-2017 08:44 PM)Metzger napisał(a): Przy okazji. Sprawdzałeś jakie są modele sądownicze w św. Europie? Tak, czytałem jakie są rozwiązania w Niemczech, Francji, Włoszech, Szwajcarii, Wielkiej Brytanii i USA. "Ustroje konstytucyjne państw współczesnych" autorstwa Pawła Sarneckiego - polecam, bardzo dobra książka. (13-12-2017 08:44 PM)Metzger napisał(a): No to mamy wadliwy system legislacyjny. Trzeba było zatem naprawiać go zawczasu, a nie płakać kiedy ktoś korzysta z tego, co jest najzupełniej legalne w myśl aktualnie obowiązującego prawa. A może mamy wadliwą władzę, która kompromituje się już na etapie prac legislacyjnych? (13-12-2017 08:44 PM)Metzger napisał(a): Od kilkunastu lat żyję bez telewizji (i tobie też to polecam) więc nie wiem dokładnie co pokazuje TVP, ale nie wątpię, że prorządową propagandę. U mnie jest to niemożliwe. Żona ma swoje seriale, dzieci kanały bajkowe, a ja oglądam głównie sport. Ale polecam wybrać się do kogoś kto ma tv i obejrzeć główne wydanie "Wiadomosci" w obojętnie jaki dzień. Uśmiejesz się z pewnością bo takich jaj to nie było od upadku komuny. (13-12-2017 08:44 PM)Metzger napisał(a): Bezprawne? To czemu nie pociągnięto go do odpowiedzialności prawnej? A kto miał to niby zrobić? Wszystko jest w rękach pisiorów. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 15 gości