Polityka ogólnie.
|
05-10-2017, 06:35 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-10-2017 06:39 PM przez KrychuTMT.)
|
|||
|
|||
RE: Polityka ogólnie.
@Hugo
a) Cortez i Pizarro nigdy by nie odnieśli swoich sukcesów bez pomocy Indian będących lennikami Azteków czy Inków. Skoro Cortez i jego konkwistadorzy byli takimi siepaczami, to z jakiego powodu 100 tys Indian dołączyło do jego armii? Może jakieś przykłady tych wypraw zakończonych ludobójstwami i dalszym mordowaniem? Przeskakiwanie z XVI wieku do XIX, a nawet XX wieku skrajnie wypacza kontekst historyczny. Czy haniebne czyny Wehrmachtu oraz dywizji SS są również zbrodniami chrześcijan, bo część z nich chodziła do kościoła? b) Co to ma wspólnego z chrześcijaństwem z wyjątkiem pochodzenia kolonizatorów ? Niemieckie zbrodnie w Namibii nie miały podłoża religijnego, tym bardziej tłumienie powstania Sipajów w Indiach. Idąc Twoim tokiem rozumowania, każdy zły czyn dokonany przez białych ludzi można uznać za chrześcijańską zbrodnie. "Miałem już cztery operacje, w dalszym ciągu ją czuję, nigdy już nie będzie jak wcześniej. W boksie ten problem mnie eliminuje, mam jedną rękę, jak mam wygrać z takim Adamem Kownackim." - Artur Szpilka ![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 11 gości