Pacquiao - Horn (2.07.2017)
|
04-07-2017, 04:09 PM
|
|||
|
|||
RE: Pacquiao - Horn (2.07.2017)
(04-07-2017 03:04 PM)saliman1 napisał(a): Oglądam rocznie setki walk i potrafię odróżnić, kiedy pojedynek jest równy, a kiedy nie. W tym przypadku był. Ale zamiast faktów próbuje się ludziom wciskać gotowe urobione opinie. Od tego są nieobiektywni komentatorzy czy różne compuboxy. A na jakiej podstawie twierdzisz ,że Twoje zdanie jest niepodważalne i Ty jesteś autorytetem? Znam wiele walk gdzie każdy ze sędziów miał inne spojrzenie na tą samą walkę ,miał inną ocenę i odmienną punktację. A wszyscy trzej sędziowie zjedli zęby na boksie i widzieli oraz punktowali w ciągu roku bardzo dużo walk. Gdyby ocena walki była tak jednoznaczna jak Ty to sugerujesz to wszystkie werdykty byłyby jednomyślne. Nikomu nie zabraniam mieć odmiennego zdania i nie zabraniam Tobie krytykować tego zdania. Ale nie twierdź ,że tylko Ty masz patent na rację i tylko Twoja jest obiektywna. Jeżeli Ty wypunktowałeś 115:113 dla Horna to mam prawo się z tym nie zgodzić i jestem pewny mając ku temu argumenty, że Horn w tej walce nie był lepszy, tej walki nie wygrał i tylko cudem uniknął egzekucji. Była to walka remisowa i tylko debilna zasada lansowana przy punktowaniu aby unikać punktowania remisów spowodowała to, że Horn wygrał tą walkę. Ale wygrał ją nieuczciwie poprzez punktowanie, faulowanie i pomoc ringowego. Masz prawo tego nie widzieć ,ale nie każ innym aby też byli ślepi. Ja nie uznaję żadnych autorytetów. Ani tych w świecie boksu ani tych tutaj na forum. A Twój sposób myślenia i układania tego forum podpowiada mi ,ze chcesz tutaj zrobić Towarzystwo Wzajemnej Adoracji zamiast platformy do wymiany odmiennych poglądów i burzliwej dyskusji . |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 30 gości