Szpilka vs Kownacki
|
24-05-2017, 08:13 AM
|
|||
|
|||
RE: Szpilka vs Kownacki
Wypowiedź Artura:
- Liczyłem na kogoś mocniejszego, aczkolwiek doceniam Adama, wiem, że będzie to dla niego szansa, zrobi, co może, ale ma pecha, bo staje do zawodnika, który tego boksu już troszkę łyknął, a dodatkowo dla mnie to jest walka o być albo nie być. Jeśli nie daj Boże przegram, to mogę zapomnieć o wielkim boksie. Jeśli on przegra, to dalej będzie w tej grze - mówi Artur Szpilka (20-2, 15 KO) o zaplanowanym na 15 lipca w Nowym Jorku pojedynku z Adamem Kownackim (15-0, 12 KO). - Adam, trenuj, biegaj z Adamkiem, ile wlezie, ale to i tak ci nic nie pomoże, przekonasz się szybciutko - ostrzega rywala "Szpila". - Ostatnio zrobiło się o tobie bardzo głośno, masz swoje 5 minut promocji, wykorzystaj to, bo 15 lipca wszystko się skończy! - Dobre strony Adama? Podobno ma szybkie ręce, ale wszystko się okaże w ringu, ja tak samo ostro trenuję i będę przygotowany. Dla mnie to jest być albo nie być! - podkreśla były pretendent do pasa WBC wagi ciężkiej i dodaje: - Szkoda tylko że muszę bić się z Polakiem, od początku nie byłem przychylny temu pomysłowi, ale brakowało propozycji i musiałem wziąć tę walkę, muszę wrócić do rankingów i to jest dla mnie najważniejsze. W sumie wydaje mi się, że wygrana zakończy się obopólnym zwycięstwem. Wygra Szpilka bo jest lepszy, szybszy i zwinniejszy, ale Kownacki zaprezentuje się z bardzo dobrej strony, może wygra ze 2-3 rundy, może położy Artura na deski i będzie na takim etapie jak np. teraz Ugonoh. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 29 gości