Włodarczyk vs Gevor
|
15-05-2017, 05:54 PM
|
|||
|
|||
RE: Włodarczyk vs Gevor
Włodarczyk jest zdecydowanym faworytem, ale walka wcale nie musi być dla niego łatwa. Diablo jest diabelnie chimeryczny i Bóg raczy wiedzieć, w jakiej będzie formie. W optymalnej powinien Gevora zmieść z ringu, ale w dyspozycji ze swojej ostatniej walki to w ogóle zwycięstwo nad Gevorem jest wątpliwe. Niemiecki Ormianin to nie jest leszcz. Ma dobre warunki fizyczne, doświadczenie, poprawną technikę i do tego będzie silnie zmotywowany perspektywą awansu do Super Turnieju w CW o grubą kasę. Na punkty będzie z nim wygrać dość trudno. Jak Diablo go nie dopadnie, to pozostaje liczenie na pomoc sędziów.
Inne walki: Patryk Szymański vs Rafał Jackiewicz - waga super półśrednia Test prawdy dla Szymańskiego. Jeśli nie znokautuje weterana Jackiewicza, to dupa z niego nie prospekt. Ołeksandr Strecki vs Andrej Abramienka - waga średnia Wprawdzie Strecki reprezentował Ukrainę na olimpiadzie w Pekinie (wygrał z Leninem Castillo, przegrał z Tureano Johnsonem), ale jakoś mnie nie przekonuje. Z Abramienką wygrać musi i to szybko. Przemysław Runowski vs Alain Chervet - waga półśrednia W Runowskiego nie wierzę z powodu waty. Dobrze, że tym razem będzie miał silnego fizycznie rywala, bo będzie to test pod kątem ewentualnej szklanki. Szwajcara nigdy nie widziałem, ale z bilansu można go określić jako bumobija. Paweł Wierzbicki vs Ołeksandr Pawluk - waga ciężka Zawodowy debiut Wierzbickiego to niewątpliwie ciekawe wydarzenie warte obejrzenia. Kamil Gardzielik vs Przemysław Gorgoń - waga super średnia Obydwaj to dla mnie tacy trochę prospekci dla ubogich. Postrzegam ten pojedynek na zasadzie "przegrywający odpada". Przemysław Zyśk vs Tomasz Goluch - waga super półśrednia Bilansowi Golucha warto się przyjrzeć. Oprócz wielu porażek ma też zwycięstwa nad: dwukrotnie Viktorem Gelienem - aktualny bilans 0 - 26(17), Kalmanem Vagyoczkim - 0 - 44(33) i 21-letnim bumoprospektem Miklosem Baloghiem 0 - 6(5). Innymi słowy Gołaś to megabum pokonujący gigabumów. Po co Zyśkowi walka z kimś takim? Chyba tylko po to, by poprawić lichy wskaźnik nokautów. http://www.the-best-boxers.com |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości