Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 2 Głosów - 2 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Terence Crawford vs Felix Diaz 20.05.2017
15-05-2017, 12:31 PM
RE: Terence Crawford vs Felix Diaz 20.05.2017
(15-05-2017 10:30 AM)Gogolius napisał(a):  Co do walki wieczoru, boję się że będzie to jednostronna potyczka na korzyść Crawforda. Jak się spotyka dwóch podobnych zawodników boxerów, z których jeden ma lepsze warunki fizyczne i jest lepiej wyszkolony, to z tego się robi stosunkowo wyraźna przewaga i koniec w stylu 119-109, czyli plus minus powtórka z Postola.
Chciałbym się mylić bo lepiej ogląda się walki wyrównane, a zamierzam nockę zarwać, ale wydaje mi się że (znów) Crawford poradzi sobie w miarę łatwo.
Myślę, że akurat w tej konfrontacji przewaga wyszkolenia technicznego będzie po stronie Diaza. Crawford będzie miał przewagę warunków i siły. Co do szybkości i ruchliwości, to wolę się nie wypowiadać, gdyż łatwo się pomylić w tej kwestii, dopóki nie zobaczy się bokserów razem w ringu. Np. wydawało mi się, że Postoł będzie szybszy od Crawforda, a było odwrotnie. Na pewno nie spodziewam się jednostronnego widowiska, chociaż Crawford jest zdecydowanym faworytem. Jednak Diaz to jeden z najbardziej niedocenianych bokserów i jestem przekonany, że tanio skóry nie sprzeda.

http://www.the-best-boxers.comIdea
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: Terence Crawford vs Felix Diaz 20.05.2017 - Hugo - 15-05-2017 12:31 PM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości