Wieści z niższych kategorii wagowych
|
07-10-2012, 01:47 PM
|
|||
|
|||
RE: Wieści z niższych kategorii wagowych
Pora na podsumowanie:
Ivan Calderon vs Moises Fuentes Na początku Calderon radził sobie naprawdę świetnie: dobrze się bronił (ilość przestrzelonych przez Fuentesa ciosów naprawdę zaskakująca), skutecznie atakował, słowem dawał pokaz boksu, ale doznał kontuzji, a w końcu Fuentes doszedł do głosu i niestety przełamał "Iron Boya". Szkoda, bo to była do momentu przerwania naprawdę ciekawa walka i kto wie, jakby się skończyła gdyby nie kontuzja jakiej doznał Calderon? Mimo wszystko mam nadzieję, że Ivan skończy karierę. On ma już 37 lat, poza tym nie chcę znowu widzieć go na deskach. Wilfredo Vazquez Jr vs Jonathan Oquendo Świetna walka, bardzo mi się podobała. Obaj naprawdę walczyli, było efektownie, w ringu było sporo ognia... Oquendo pokazał się naprawdę z dobrej strony, moim zdaniem wygrywał (po 6 rundzie na mojej karcie było 58-56 na jego korzyść), ale nagle brakło mu powietrza, co "Papito" skrzętnie wykorzystał. Piąta runda tej walki po prostu rewelacyjna, nie rozumiem tylko dlaczego Vazquez nie był liczony, bo dotknął maty ewidentnie... Podobnie jak @redda mnie też "Papito" nie zachwycił, chociaż mimo wszystko wypadł całkiem nieźle i pokazał, że jest groźny do samego końca. Zapewne doczeka title-shota, ale czy da sobie wtedy radę, trudno teraz przewidzieć. Kompayak Porpramook vs Adrian Hernandez Fajna walka, do tego całkiem emocjonująca, chociaż od początku Hernandez był po prostu lepszy. Miałem wrażenie, że Taj jakby nie miał pomysłu na Hernandeza i moim zdaniem dobrze, że sędzia przerwał, bo mogło się skończyć dla niego znacznie gorzej. Generalnie nie ma co więcej pisać o tej walce: Meksykanin pewnie i efektownie wygrał i zasłużył na odzyskanie pasa mistrzowskiego. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości