Wieści z wyższych kategorii wagowych
|
23-01-2015, 11:41 AM
|
|||
|
|||
RE: Wieści z wyższych kategorii wagowych
Jakoś żal mi gościa. Faktycznie twardziel do pierwszego ciosu. Szkoda tej jego szklanej szczęki bo wydaje się, że boksować potrafił. Jeżeli chodzi o walkę z Witherspoonem to znalazłem jedynie ostatnią rundę, w której akurat wykończył gościa. A co się działo w pierwszych dwóch, że już pojawiły się takie podejrzenia?
|
|||
23-01-2015, 11:58 AM
|
|||
|
|||
Dostał jakiś cios, chyba prawy prosty. Nie pamiętam, ale że Witherspoon to tylko nazwisko, to nie dał rady go wykończyć.
|
|||
24-01-2015, 11:33 PM
|
|||
|
|||
Do bardzo ciekawej walki dojdzie 27 lutego. W limicie kategorii cruiser zmierzy się ze sobą dwóch niepokonanych prospektów.
Z jednej strony Kubańczyk Yunier Dorticos 18(17)-0, który zmiótł siedemnastu pierwszych rywali z ringu, a ostatnio wysoko wypunktował Edisona Mirandę. Dorticos ma też całkiem niezłą karierę amatorską, to czołowy bokser Kuby w tym przedziale wagowym, choć złota nigdy nie zdobył. Jego rywalem jest Murat Gassiew 20(13)-0 o których chodzą plotki, że jest większym młodym (21 lat) talentem niż Kudriaszow (dla którego z kolei Chilemba na początku kariery to cieniak ). Gassiew ponoć świetnie wypadł na sparingach z Huckiem (miał też parę rund z naszym Masterem). Obaj bokserzy są bardzo wysoko notowani w rankingach: Gassiew jest 9-ty w WBC i 11-ty w IBF, Dortcos tuż obok: 10-te miejsce w obu tych rankingach + 3. miejsce wg WBA. Zaplecze cruiser jest kapitalne |
|||
24-01-2015, 11:50 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-01-2015 11:52 PM przez Joker.)
|
|||
|
|||
Kudriaszow (dla
którego z kolei Chilemba na początku kariery to cieniak ) * Chyba Beterbijew... |
|||
25-01-2015, 12:06 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-01-2015 12:06 AM przez Sander.)
|
|||
|
|||
Pisałem o walce Dorticos vs Gassiew już kilka dni temu. Stawiam na Dorticosa, Gassiew mnie nie przekonuje.
|
|||
25-01-2015, 01:27 AM
|
|||
|
|||
Dzięki Jokuś
Sander, coś czułem że nie mogłem napisać jako pierwszy o jakiejś niszowej walce |
|||
25-01-2015, 10:25 AM
|
|||
|
|||
Jokuś? Ożkjpr...
Nie ma sprawy @Gogolius,poprawiam wizerunek by w tym roku stać się znawcą i filozofem i móc pisać z przesadną wyższością o pięściarzach ale i ludziach jako zacofanym,sku*wiałym gatunku. #2015 #oneandonly #Joker |
|||
30-01-2015, 05:25 PM
|
|||
|
|||
Wyczytałem na niemieckich stronach że 21 marca w Moskwie ma dojść do walki Charra z Perezem,ale nie jest to chyba oficjalnie potwierdzona informacja,choć Manuel uważa że wszystko zaklepane.
|
|||
30-01-2015, 05:37 PM
|
|||
|
|||
Dobra walka mogłaby z tego wyjść do tego Takam-Stiverne i mamy 2 świetne zestawienia.
|
|||
30-01-2015, 07:07 PM
|
|||
|
|||
@Melvin
Daj link jak możesz. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »