Ranking Top 10 Bokserskich Kategorii Wagowy (Mastrangelo)
|
01-03-2014, 06:30 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-03-2014 06:32 PM przez TomaszX.)
|
|||
|
|||
RE: Ranking Top 10 Bokserskich Kategorii Wagowy (Mastrangelo)
Kto za Badou Jacka w super średniej?Dałbym pogromce(Derek Edwards )albo Marco Antonio Peribana.Ale na 10 miejsce a Anthony Dirrell awans na 9
![]() |
|||
01-03-2014, 08:17 PM
|
|||
|
|||
A co ostatnio pokazał Adamek ? Cunningham wypunktował go niemal do zera. Walki z grubasem Guinnem chyba nie można brać poważnie. Głazkow, Arreola ? Sure ?
![]() |
|||
01-03-2014, 08:25 PM
|
|||
|
|||
Do zera to spore nadużycie ale 116 - 112 już na pewno do przyjęcia. Oczywiście dla USS.
|
|||
01-03-2014, 08:25 PM
|
|||
|
|||
A ile rund według Ciebie wygrał Adamek w tamtym pojedynku ?
PS: W prowokowaniu to Ty jesteś mistrzem ![]() ![]() |
|||
03-03-2014, 10:32 PM
|
|||
|
|||
Bez jaj.
![]() ![]() |
|||
04-03-2014, 07:40 PM
|
|||
|
|||
Dobra, wreszcie obejrzałem i wypunktowałem wszystkie istotne walki z minionego tygodnia i czas na uaktualnienie:
Kategoria Piórkowa: Duże zmiany... Wypadają: - Nr.5 Chris John, który niedawno ogłosił zakończenie kariery. - Nr.6 Orlando Salido, który nie zmieścił się w limicie kategorii piórkowej - Nr.8 - Robinson Castellanos po niespodziewanej porażce z rąk Rene Alvarado. Bokserzy będący wcześniej za nimi, odpowiednio w górę, a nowe twarze w rankingu to: - Mający bardzo dobrą serię mistrz Japonii, Hisashi Amagasa - Były mistrz świata Marvin Sonsona który 2 tygodnie temu w pięknym stylu zastopował Akifumi Shimodę - Pogromca Castellanosa , Rene Alvarado Kategoria Lekka: Po odebraniu pasa WBO Rickyemu Burnsowi, Terrence Crawford wskakuje na 4 miejsce. Burns, Lundy i Beltran oczko w dół. Kategoria Super Średnia: Arthur Abraham po pomszczeniu ostatniej porażki z rąk Roberta Stieglitza wchodzi na miejsce 5. Stieglitz 3 punkty w dół na miejsce 7-me. Jako że poziom pojedynku wydał mi się naprawdę słaby, postanowiłem też podnieść o jedno oczko Georga Grovesa(teraz nr. 4.) Poza tym, po szokującej porażce z rąk niebezpiecznego, ale przeciętnego Dereka Edwardsa, z zestawienia wypada Badou Jack. Nowy numer 10 to Brandon Gonzales, który bardzo dobrze zaprezentował się przeciwko będącemu wtedy czołowym pretendentem w tej kategorii Ooosthuizenowi, a ostatnio pokonał też niepokonanego Jonathana Nelsona. |
|||
04-03-2014, 08:03 PM
|
|||
|
|||
Lubię ten temat
![]() |
|||
04-03-2014, 08:17 PM
|
|||
|
|||
Co do lekkiej - dziwi mnie wysoka pozycja Gamboy, który zawalczył tylko raz z anonimowym (przynajmniej dla mnie) Perezem i na dodatek wypadł słabo. Jak dla mnie Crawford samym zdominowaniem Burnsa zasługuję na pozycję przed Kubańczykiem, a miał przecież dodatkowo parę innych wartościowych walk w lekkiej. No i tego Burnsa bym zrzucił jeszcze bardziej, bo przegrał w słabym stylu, do jednej bramki, a na dodatek w już trzeciej walce z rzędu wyglądał słabo, przed niego Beltran, który go w mojej opinii pokonał i ewentualnie nawet Lundy. Swoją drogą - masz Lundy'ego przed Beltranem - nie widziałem ich walki, czyżbyś punktował tamtą walkę dla Hanka?
|
|||
04-03-2014, 08:24 PM
|
|||
|
|||
Darleys to niezły bokser, myślę że na pograniczu czołowej 10-tki, ale jeśli chodzi o Gamboę to jego osiągnięcia z kategorii piórkowej wciąż sporo dla mnie znaczą. Żaden inny lekki nie ma na rozkładzie bokserów klasy Salido i Ponce De Leona. Zastanawiałem się, czy Crawforda nie wrzucić nad niego, ale u Terenca wartościowych skalpów wciąż jest mało, a z Rickym miał w mojej opinii dużo więcej problemów niż było to według większości (115:113 na mojej karcie).
Ricky i jego styl jest niedoceniany, myślę że większości par oczu umyka ilość blokowanych przez niego ciosów(szczególnie na linach) i szybkie, kąsające kontry. Walka z Burnsem to nie był żaden przekręt, a z Crawfordem też trzymał się nieźle, dlatego jak dla mnie wciąż zasługuje na wysokie miejsce. Beltran - Hank - tak, miałem dla Hanka(jak większość fanów) ale walka mogła iść w obie strony. Hanka cenię za ilość zwycięstw nad niezłymi bokserami(wliczając wygraną nad Postolem), Beltran jednak częściej się potykał. Zdrówko ![]() |
|||
04-03-2014, 09:43 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-03-2014 09:45 PM przez Matys.)
|
|||
|
|||
To ciekawe, ja musiałbym dać wszystkie wyrównane dla Burnsa, żeby znaleźć 4 rundy na jego korzyść. Trzy pierwsze i dziesiąta. Burns był w tej walce kilkukrotnie zraniony, zwłaszcza ciosami na dół. Czekam na Twoją kartę
![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości