Oceń utwór poprzednika
|
26-02-2014, 09:57 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-02-2014 10:20 PM przez Krzych.)
|
|||
|
|||
RE: Oceń utwór poprzednika
@KrychuTMT
Hahaha Zaraz padnę Nie słucham niczego z tego gatunku ale jakieś tam małe pojęcie mam i trochę mi to wygląda na taką ironiczną kpinę z tematyki co najmniej połowy utworów z tego gatunku muzyki. No bo nikt chyba na poważnie czegoś takiego nie stworzył... Jak to oglądam to już mam przed oczami te wszystkie Bronero-podobne małpy(to nie było w sensie rasistowskim)obwieszone złotem i gadające o tym ile to nie mają kasy, ile nie zgarniają i kogo tam nie urabiają. Haha Myślałem już, że nic bardziej żałosnego w muzyce nie powstanie niż utwory o takiej tematyce, ale jednak naszła moda na muzykę klubową, czyli taką bez jakiejkolwiek tematyki, i wykonawców takich jak Pitbull, LMFAO i innych nie wartych zużywania mojej klawiatury na pisanie ich nazw. To co się teraz dzieje to jest prawdziwy kataklizm i apokalipsa dla muzyki. Dzisiejszą muzykę to już ciężko w ogóle nazwać muzyką... Na szczęście dotyczy to tylko muzyki popularniej a nie wszystkich gatunków bo to by był koniec muzyki. Ja przynajmniej odniosłem takie wrażenie po tych teledyskach i tekstach "utworów" które miałem niesamowitą nieprzyjemność oglądać i słuchać, że wszyscy powinni być tępakami 24/h na imprezie nachlani i naćpani, mężczyźni mają podzielić się w połowie na transwestytów i w połowie na "plejasów" a kobiety na darmowe prostytutki bez mózgu. Nie wiem, może ktoś mnie wyprowadzi z błędu, ale ja właśnie to tam zobaczyłem i to w tym czymś tam co widziałem, niestety widziałem. To, że takie coś jest tak bardzo popularne chyba nie świadczy zbyt dobrze o ludziach, tak mi się przynajmniej wydaje. Ten wiek prawie na pewno będzie później nazwany wiekiem niezmierzonej głupoty. O ile potomni nie będą jeszcze głupsi, bo trochę się na to zanosi, jakby nie patrzeć. |
|||
26-02-2014, 11:12 PM
|
|||
|
|||
Powiem tak. Do mnie trafia intro, do śpiewu, który moim zdaniem szkodzi piosence. Lubię utwory instrumentalne i szkoda, że na takie coś nie zdecydowano się w tym wypadku. Ale jest Ok 5+/10
|
|||
27-02-2014, 02:47 PM
|
|||
|
|||
Nie jestem wielkim fanem takiej muzyki, ale ten utwór jest naprawdę spoko. Dobry wokal, naprawdę ciekawy tekst mający sens. Spodobało mi się, 7+/10
Teraz coś wesołego. The Cure oprócz takich ciepłych, miłych piosenek mieli też sporo mrocznych, tajemniczych utworów. Mimo, że wolę raczej takie klimatyczne granie, to z ich repertuaru zdecydowanie wolę te wesołe |
|||
28-02-2014, 12:50 AM
|
|||
|
|||
The Cure zawsze trzyma poziom. Czy grają na wesoło czy na poważnie, zawsze to muzyka na solidnym poziomie (choć nie do końca w moich klimatach ) 6+/10
Jeden z najlepszych utworów Dżemu, tak kochany przez wszystkich "Wehikuł czasu" nawet nie umywa się do tego |
|||
28-02-2014, 01:26 AM
|
|||
|
|||
Mocny, ciężki, smutny kawałek. Trudno to porównać z "Wehikułem Czasu". Osobiście wolę "Wehikuł", ale to w dużej mierze zależy od nastroju. 9/10
ZAPRASZAM NA MÓJ KANAŁ SPLINTERBOXING - KLIKNIJ TUTAJ |
|||
28-02-2014, 11:11 AM
|
|||
|
|||
Hmmm, mam mieszane uczucia. Z jednej strony utwór ma swój klimat, ale z drugiej jest jakiś taki nieznośnie ciężki jeżeli chodzi o samą muzykę. Wokal dosyć oryginalny, ale ciężko by mi było słuchać 2-3 takich piosenek pod rząd. Nie mój klimat, ale dam 5/10 - z drugiej strony nie było złe.
Ostatnio odkryłem ten zespół i bardzo chwycił mnie ten kawałek. Mało znany band z Australii, ale naprawdę nieźle grają imho. |
|||
01-03-2014, 01:06 AM
|
|||
|
|||
5/10 Nie moja bajka.
http://www.siepomaga.pl/s/klikaj "Musimy nauczyć się wspólnie podejmować decyzje i czasami poświęcić część swoich interesów na rzecz całej Europy" Donald Tusk |
|||
04-03-2014, 06:24 PM
|
|||
|
|||
Jeśli tekst w takiej muzyce jest słaby, to jest to najczęściej masakra. A tutaj mnie tekst nie przekonał... 3/10
Ja może z racji pojawienia się już nowej płyty Kabanosa zarzucę najlepszym (wg mnie) kawałkiem z albumu. |
|||
05-03-2014, 12:30 PM
|
|||
|
|||
3/10
Sorry Kuba ale kompletnie nie moje klimaty... :/ Zarzucę coś legendarnego i zajebistego |
|||
05-03-2014, 07:59 PM
|
|||
|
|||
hehe... co kto lubi Napisałem kiedyś, że nie dyskutuję się z klasyką, więc nie będę - 5/10 - głównie za atak epilepsji Travolty na początku teledysku Nie wiem czemu, ale muzyki tanecznej nie trawię, może dlatego, że nie chodzę do klubów (chyba jeszcze nigdy nie byłem, serio )
Drugi kawałek Frontside'u znów inny, ale naprawdę dobry. Nie wstawiałbym, ale naprawdę wart przesłuchania. Dobra muza, zrobiona z jajem i przymrużeniem oka. Tak trzymać, bo pierwszy singiel był nie do zniesienia (Solówka Darona na końcu - ) |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 20 gości