Mayweather vs Alvarez !!
|
05-06-2013, 11:43 PM
|
|||
|
|||
RE: Mayweather vs Alvarez !!
Floyd jest bokserskim geniuszem, to chyba jedyny bokser na świecie na którego zawsze wstanę w nocy, choćby walczył z jakimś kompletnym nonamem. Prezentuje mój ulubiony styl, schowany za gardą, czeka na wyprowadzenie ciosów. Powoduje to, że Mayweather jest jak dla mnie jednym z topu wszechczasów. Wyżej w hierarchii niż np. Jones jr, Tyson, Lewis, Leonard i wielu wielu innych. Jedynym obecnym zawodnikiem, który dorównuje Floydowi jest dla mnie Rigondeaux. Tyle, że on stoczył za mało walk, dobrych walk, by stawiać go około Floyda. Floyd zawsze walczył z najlepszymi, obok wyczekiwanej walki z Pacquiao.
To że Mayweather ma o 4 cm dłuższe łapy od Alvareza, powoduje walkę mniej elektryczną Oglądając ich na ringu wydaje się, że dzieli ich przepaść warunkami fizycznymi na korzyść Meksaykanina, jednak tak nie jest. |
|||
06-06-2013, 08:46 AM
|
|||
|
|||
Nie widzę szans na to by Alvarez zagroził Floydowi.
Oczywiście to spore wyzwanie dla Floyda bo Canelo jest młody, silny i naprawdę już dobry boksersko ale Floyd to cytując Mateusza Borka " jakiś zupełnie inny poziom". |
|||
06-06-2013, 05:52 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-07-2013 06:54 PM przez BESTIA.)
|
|||
|
|||
To nie jest tak że Floyda nie da się pokonać, właśnie tacy bokserzy jak Many czy Canelo mają największe szanse na pokonanie Mayweathera.Choć i tak szanse Alvareza na pokonanie Moneya sa znikome.
|
|||
23-07-2013, 06:55 PM
|
|||
|
|||
Mayweather vs Alvarez oficjalnie na Orange Sport.
|
|||
23-07-2013, 07:33 PM
|
|||
|
|||
Oby tylko nie pokazali jedynie walki wieczoru, jak to często robią na Orange Sport.
|
|||
23-07-2013, 07:36 PM
|
|||
|
|||
RE: Mayweather vs Alvarez !! | |||
24-07-2013, 10:15 PM
|
|||
|
|||
Furtkę dla Canelo by móc zagrozić Floydowi widzę tylko jedną na dziś. Ciosy na dół - korpus, korpus i jeszcze raz korpus. Floyd swojej buźce krzywdy zrobić nie da, ogromna baza trików, obronnych zagrań i świetny refleks sprawiają, że często bywa nieuchwytny. Polowanie na KO na nim to będzie masa przestrzelonych ciosów Alvareza i może tylko go psychicznie spalić i deprymować. Wówczas będzie tracił koncentrację, otworzy się, zacznie popełniać błędy - Floyd to uwielbia.
Zachować zimną głową i głównie osłabiać dolne partie. Floyd zmęczony to Floyd już nie tak perfekcyjny. Ciosów na dół nikt nie lubi Floyd także. Boksując na dół otwierasz sobie górę. Zobaczymy jaką taktykę obiorą. |
|||
25-07-2013, 07:52 AM
|
|||
|
|||
Obawiam się, że tak właśnie może być......ale co tam zawsze pozostają streamy...
I pewnie tak będzie, streamy słaba jakość trochę przeszkadza, może Orange pokaże całą galę bo warto. |
|||
25-07-2013, 09:18 AM
|
|||
|
|||
Ja jestem ostrozny przy typowaniu wyniku tej walki. Zycie mnie nauczylo, ze kiedy walczy zawodnik past prime(nawet trzymajacy wysoki poziom) z "mlodym byczkiem", to los potrafi byc okrutny dla faworyzowanego, starego mistrza. Mam nadzieje, ze sie myle, bo kibicuje Floydowi, ale... zmiana wary to naturalna kolej rzeczy, i tak jak Vitek prowadzil w walce z LL, gdzie wychodzil do ringu w charakterze miesa armatniego, tak jak Taylor dwukrotnie gorowal nad Hopkinsem, czy Tarver zlamal kariere Jonesa, tak i w tym przypadku Mayweather moze, a nawet najprawdopodobniej trafi na swojego "Tarvera". Za dwa lata to uwazalbym Canelo za faworyta, dzis szanse traktuje jako wyrowane, gdzie na przeciw siebie zobaczymy- doswiadczenie z mlodoscia.
Mam jednak nadzieje, ze Mayweather raz jeszcze udowodni, ze jest w stanie oszukac wiek, i pobic mocniejszego fizycznie rywala. |
|||
25-07-2013, 12:32 PM
|
|||
|
|||
Niby masz rację, ale nie mam przekonania czy wiek odgrywa tu jakąkolwiek role. Mam wrażenie, że Floyd w ostatniej walce zaprezentował się lepiej niż z Ortizem czy Cotto, a przecież był wtedy już trochę starszy. Wydaje mi się, że Floyd jest tak dobrze wytrenowany i jest w tak dobrej formie psychicznej, że wydaje mi się, że wiek nie będzie odgrywał tak wielkiej roli.
O tym, że lata życia nie zawsze wpływają na formę podam ci przykład piłkarza Javiera Zanettiego. Koleś ma 40 lat, a biego szybciej i więcej niż dwudziestolatki, którzy mają całą karierę przed sobą. Ostatnio w wieku 39 lat zerwał ścięgno Achillesa, ale dalej chce grać w piłkę. Wydaje mi się więc, że odpowiednie nastawienie psychiczne i forma fizyczna, zniweluje tę różnicę wieku i nie będzie ona widoczna. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości