Kliczko vs Fury - wielki rewanż - Wersja do druku +- Forum - BOKSER.ORG (http://forum.bokser.org) +-- Dział: O BOKSIE SŁÓW KILKA (/forum-5.html) +--- Dział: Nadchodzące pojedynki (gale) (/forum-19.html) +--- Wątek: Kliczko vs Fury - wielki rewanż (/thread-2759.html) |
RE: Kliczko vs Fury - wielki rewanż - Wietnam - 11-04-2016 09:28 PM Widzę, że jesteś małą dziw***, robiącą las*** AJ, ty mała mokra cip**! - wypalił w swoim stylu Fury do Kliczki, dodając: - W lipcu urwę ci głowę! Kilka minut później mistrz dwóch federacji opublikował drugą "złotą myśl", tym razem będąc mniej bezpośredni, a przez to nieco bardziej zagadkowy... - Uwielbiam ubijać małe umięśnione dziw***. Jak myślicie, o kim mówię? - zagadnął figlarnie internautów Fury. RE: Kliczko vs Fury - wielki rewanż - Wilczekstepowy - 11-04-2016 09:41 PM Tym razem przegiął. I to konkretnie... RE: Kliczko vs Fury - wielki rewanż - Wietnam - 11-04-2016 09:57 PM Fury widząc i czytając o tym że w tym momencie nowy mistrz świata IBF Anthony Joshua jest na większym piedestale, i więcej go w mass mediach niż jego samego musiał wyprowadzić kontratak,. Joshua widać kultura na poziomie Kliczki, ulożony chłop, . RE: Kliczko vs Fury - wielki rewanż - kubala1122331 - 12-04-2016 10:11 AM Ogólnie tak wczoraj wyobraziłem sobie pojedynek Joshua - Fury i coś mi się zdaje, że Antek by się zbytnio nie napracował w takim starciu. Oczywiście, Fury dobrze wyglądał na tle Kliczki, jego dystansowanie i obrona robiły mega wrażenie, jednak mam spore wątpliwości, czy taki styl byłby skuteczny na huragan w wykonaniu Joshuy. RE: Kliczko vs Fury - wielki rewanż - Terminator - 12-04-2016 12:47 PM True story. Nie wiem niby w jaki sposób Fury miałby zagrozić AJ, lewym prostym i klinczami? To że pokonał Kliczke, nie znaczy że jest nie wiadomo kim. Wygrał tylko dlatego że nie pasował Ukraińcowi stylowo. Cytując klasyka - jeżeli walczy dwóch boxerów o podobnych predyspozycjach to zazwyczaj wygrywa ten większy, wiec jeśli ten mniejszy myśli o wygranej to musi wprowadzić do swojego boksu trochę swamermerskiego stylu, co w przypadku Władka, który od wielu lat bazował tylko na walce na dystans i kombinacjach prostych lewy-prawy było to niemożliwe. Oto cały sekret (a raczej oczywistość) wygranej Furego. Jednak po tej wygranej wielu zaczęło dostrzegać w nim wielkiego mistrza i nowego Mayweathera wagi ciężkiej. Gdyby Maidana miał lepszą kondycją, ugrał z 2 rundy więcej i wygrał z FMJ to uznalibyście go lidera za P4P? Joshua to nie Kliczko, o wiele bardziej wszechstronny bokser, z bogatszym repertuarem ciosów i przede wszystkim z większymi jajami. Nie sądzę aby dał się wtykając przez 12 rund, bo o KO w ogóle nie ma co mówić biorąc pod uwagę jaką Fury watę ma pięściach i jak obszerne i sygnalizowane są jego prawe. Dlatego największe szanse z Joshuą mieliby Haye, Ortiz i Wilder bo oni potrafią skontrować i mają czym uderzyć. RE: Kliczko vs Fury - wielki rewanż - Mayo - 12-04-2016 04:21 PM Na moje Joshua mialby problemy z Furym ale spokojnie moglby wygrac, z Haye czy Wilderem to samo bo moglby ich pokonac atletyzmem. Najwiekszy problem na chwile obecna i moglbym sie zalozyc ze by przegral mialby z Ortizem. Nie dosc ze wielkie chlopisko, mocno bije to jeszcze bardzo dobrze ulozony technicznie, kubanska szkola, niedoceniany - dla mnie ukryty nr.1 HW na ta chwile, szkoda ze juz taki stary :/ RE: Kliczko vs Fury - wielki rewanż - Terminator - 12-04-2016 04:31 PM Z Ortizem wciąż stawiałbym na Joshue, Kubańczyk sprawia wrażenie trochę ociężałego i mógłby być łatwym celem dla potężnych, krzyżowych Anglika, skoro wcześniej Jennings go obijał. Nie mniej Luis nie pozostawałby bez szans, bo ma jednak świetny przegląd sytuacji i zawsze mógłby skontrować AJ gdy ten popełniłby błąd. RE: Kliczko vs Fury - wielki rewanż - Wietnam - 12-04-2016 09:51 PM Ciężki pojedynek do typowania, obaj właściwie to King Kongi, no może Joshua to bardziej Terminator, bardziej bym jednak przemawiał za Ortizem ,. Na pewno nie dałby się łatwo trafiać Antkowi, a jak już wyprowadzłby kontry czy podbródkowe przy zrywaniu klinczu, to Joshua mògłby skończyć z kroplòwką walkę,. Ortiz porusza się w ringu, tańczy nie byłby łatwym celem, 51:49 dla Ortiza RE: Kliczko vs Fury - wielki rewanż - Terminator - 12-04-2016 11:07 PM Ileż taki 110 kilogramowy Ortiz byłby w stanie przetańczyć w ringu: minute, półtorej? Co jak co ale Alim to on nie jest a to co przez moment pokazał w walce Jenningsem to była bardziej sztuka dla sztuki. RE: Kliczko vs Fury - wielki rewanż - Wilczekstepowy - 13-04-2016 02:50 PM Cytat:Fury: nie było problemów z wyciągnięciem Kliczki z NiemiecDobrze to wiedzieć, bo jego podopieczny już pieprzył jakieś głupoty o tym, że Kliczko celowo przedłuża negocjacje aby Tyson przytył. A Szpila już zarzucał Kliczce szprycowanie. |