Tomasz Adamek
|
28-05-2013, 02:48 PM
|
|||
|
|||
RE: Tomasz Adamek
Niech raz zaboksuje to będzie dobrze. Nie jest to żaden łakomy kąsek na rynku a gdyby nie ten słynny termin na HBO to już wogóle lipa. Coś idzie nie po myśli Adamka skoro tak długo nie ma rywala. Argument odpoczynku i łapania glodu boksu już mnie nie przekonuje.
|
|||
28-05-2013, 06:27 PM
|
|||
|
|||
@Sander
Co jak co, ale Adamek to zdecydowanie jeden z największych łakomych kąsków w wadze ciężkiej. Inna sprawa, że ten ''łakomy kąsek'' ma swoją cenę. |
|||
28-05-2013, 06:53 PM
|
|||
|
|||
Czy ja wiem...Myślę, że gdyby był taki łakomy to by już się ktoś na niego połasił - no chyba ta przerwa nie wynika z tego, że go unikają boksersko
![]() Nie wziął walki z Pulewem może myślał, że bez trudu znajdzie dobre pieniądze z mniejszym ryzykiem porażki - niestety nie ma tak latwo. |
|||
28-05-2013, 07:23 PM
|
|||
|
|||
Mnie cieszy jedno... Adamek w końcu zrozumiał, że jest coraz słabszy. Tak jak kiedyś mówił o kolejnej walce o pas tak teraz przystopował, na swoim blogu chyba nawet napisał, że z Kliczkami obecnie nie ma nikt szans. Nawet Ziggy w jednym z wywiadów mówił ''Zobaczymy w kolejnej walce co z Tomka jeszcze zostało''. Chciałbym żeby Adamek dał jeszcze ze 2 ciekawe walki, dobił do 50 wygranych i dał sobie spokój z boksem albo.... zbił jakimś cudem wagę do cruiser i zdobył pas CW w walce z Włodarczykiem o ile ten będzie go jeszcze posiadał. To byłoby piękne zakończenie kariery. Z takim Guillermo Jonesem też Tomek dałby spokojnie radę. Z Huckiem tym bardziej.
|
|||
28-05-2013, 07:32 PM
|
|||
|
|||
Jeśli fizyczne możliwości Tomka będą spadały w szybkim tempie to z tym ciosem mało komu zrobi krzywdę w HW. Co do powrotu do cruiser to chyba już nie ten wiek.. Zanim by doczłapał do walki o pas.. Następna walka wiele wyjaśni.
|
|||
28-05-2013, 09:54 PM
|
|||
|
|||
(28-05-2013 07:23 PM)AdamekFightPL napisał(a): Mnie cieszy jedno... Adamek w końcu zrozumiał, że jest coraz słabszy. Tak jak kiedyś mówił o kolejnej walce o pas tak teraz przystopował, na swoim blogu chyba nawet napisał, że z Kliczkami obecnie nie ma nikt szans. Nawet Ziggy w jednym z wywiadów mówił ''Zobaczymy w kolejnej walce co z Tomka jeszcze zostało''. Chciałbym żeby Adamek dał jeszcze ze 2 ciekawe walki, dobił do 50 wygranych i dał sobie spokój z boksem albo.... zbił jakimś cudem wagę do cruiser i zdobył pas CW w walce z Włodarczykiem o ile ten będzie go jeszcze posiadał. To byłoby piękne zakończenie kariery. Z takim Guillermo Jonesem też Tomek dałby spokojnie radę. Z Huckiem tym bardziej. Oj, wątpię. Adamkowi zaczyna w ringu brakować szybkości rąk i nóg, na tyle że nie wyróżnia się tym znacząco na tle innych HW. W Cw bokserzy są znacznie szybsi i bardziej ruchliwi. Do tego Adamek, który na co dzień waży pewnie około 105kg musiałby naprawdę zrzucać bardzo dużo i na pewno odbiłoby się to bardzo negatywnie na jego ogólnej dyspozycji. Zupełnie tego nie widzę, w tym wieku takie eksperymenty na 99% nie wypalają. Z Jonesm takiego Adamka zupełnie bym nie widział. Guillermo to kawał strasznego skurczybyka, może w ringu wygląda nieporadnie i zadaje ciosy "koślawie", ale właśnie w tej nietypowości tkwi jego moc. Ma ciągle bardzo dobre oko, żelazną kondycję i umiejętność zadawania ciosów w kombinacji z różnych płaszczyzn. Do tego nie znam drugiego boksera, który swoimi ciosami siałby tak straszne spustoszenie na twarzy rywala. Lebedev to nie wyjątek, Brudov, czy Arslan kończyli podobnie, porozcinani i rozbici. Myślę, że mało ruchliwy, wymęczony Adamek zostałby przez Jonesa ubity. Panamczyk zdecydowanie "ładniej" się postarzał, myślę że byłaby wojna, ale pierwszym który by spasował byłby Tomek. A z Huckiem to kto wie. Jest on niespecjalnym mistrzem, od Prime Adamka dostaje do jednej bramki, ale teraz po jego stronie jest młodość, a Tomasz z miesiąca na miesiąc staje się słabszym pięściarzem. Do tego najprawdopodobniej walka odbyłaby się w Niemczech... Myślę, że Tomasz zawalczy z kimś z trójki Fury, Mitchell, Banks. |
|||
28-05-2013, 11:32 PM
|
|||
|
|||
Nie ma szans, by Adamek przeszedł do CW
![]() A dziś? Wydaje się, że na porządną walką trzeba będzie czekać do jesieni. A po walce Banks - Mitchell, potencjalnych rywali będzie dwóch: Fury i zwycięzca tej walki. |
|||
28-05-2013, 11:38 PM
|
|||
|
|||
Adamek dziś bez szans z topem i ciężkiej i cruiser.
|
|||
29-05-2013, 12:38 PM
|
|||
|
|||
@Sander
Z całym szacunkiem do Ciebie, ale bzdura. Nie chcę bronić Tomka, ale mimo wszystko nawet w tej beznadziejnej formie prezentował się z Cunninghamem lepiej niż wasza gwiazdeczka Fury... a z czołówką szansę ma. I kategorii ciężkiej i junior ciężkiej. W tej drugiej zwłaszcza. Jones czy Włodarczyk są jak najbardziej w jego zasięgu, ale obaj to mega twarde skurczybyki z solidnym ciosem, mimo to obaj nie są zawodnikami klasy Adamka... |
|||
29-05-2013, 01:29 PM
|
|||
|
|||
TOP HW : Wlad, Vit, Haye - Adamek bez szans. A nie byłby też faworytem w walkach z Fury'm czy Pulewem.
TOP CRUISER : Huck, Lebiediew, Hernandez/Jones - Adamek no powiedzmy bez większych szans( oczywiście po zbiciu wagi w tym wieku nie mówię o prime Adamku z cruiser). Masz prawo się nie zgadzać ale dzisiejszy Tomasz Adamek to może 60 % tego co było w cruiser czy walce z Arreolą. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 125 gości