| 
					Browary i inne towary (alkoholowe) !
				 | 
| 
					16-02-2017, 03:12 PM 
| 
 | |||
| RE: Browary i inne towary (alkoholowe) ! 
					Lwówek Książęcy. Potem Ciechan (ten klasyczny). A potem przepaść. | |||
| 
					16-02-2017, 03:22 PM 
| 
 | |||
					Zależy co kto lubi. Ciechan ujdzie w tłoku. Ale Lwówek? | |||
| 
					16-02-2017, 08:35 PM 
| 
 | |||
					Dla mnie, jeśli chodzi o polskie browary, od zawsze numer jeden to Lech Pils (dostępny tylko w Wielkopolsce podobno), do tego piwa z browarów w Czarnkowie i Chodzieży (Gniewosz, Noteckie) i Fortuna z Miłosławia. Poza tym, ze względu na to, że mam rodzinę w Wielkiej Brytanii, rozsmakowałem się również w tamtejszych piwach (zwłaszcza tzw. "ale" z południowej Anglii). Kilka razy w roku pojawia się dostawa, albo też sam tam jeżdżę i odwiedzam puby. Polecam zwłaszcza wycieczkę po hrabstwie Kent - przepiękne zabytkowe miasteczka i dużo niewielkich, lokalnych browarów.
				 | |||
| 
					16-02-2017, 08:59 PM 
| 
 | |||
					Ja się kiedyś spotkałem z Lechem Pils w Łodzi, ale jego cena była tak wysoka, że tylko raz go zasmakowałem.  Ja ogólnie nie piję zbyt dużo alkoholu i nie mam jakichś większych preferencji. Wszystko się wypije, dzisiaj do meczu Legii spróbuję sobie Perłę miodową i Sommersby. | |||
| 
					16-02-2017, 09:18 PM 
| 
 | |||
					We Wrocławiu można bez większego problemu kupić Lecha Pils, wg mnie lepszy od "zwykłego" Lecha. Ja jak byłem w Anglii to niemal na każdym kroku można było spotkać polskie piwa, sklepy, stacje benzynowe, wszędzie. | |||
| 
					16-02-2017, 11:57 PM 
| 
 | |||
					Perła miodowa polecam (y)
				 | |||
| 
					« Starszy wątek | Nowszy wątek »
				 | 
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości