Fajne filmy, które polecacie
|
30-03-2014, 12:42 AM
|
|||
|
|||
RE: Fajne filmy, które polecacie
(30-03-2014 12:22 AM)kubala1122331 napisał(a): Filmweb jest dobrą stronką, ale na oceny to ty @Metzger za bardzo uwagi nie zwracaj.Korzystam z Filmweba od dawna (oceniłem ponad 1000 filmów) i w moim przypadku te oceny prawie zawsze są adekwatne. Tzn jeżeli ocena wynosi przynajmniej 7,0 to jest to spoko film. Jeżeli poniżej 7,0, to taki sobie, a jeżeli poniżej 6,0 to film jest chałą. |
|||
30-03-2014, 01:17 AM
|
|||
|
|||
Ja też korzystam, ponad 350 filmów ocenionych i zauważyłem sporo filmów niedocenianych. Nie wiem oczywiście jak jest z tym filmem, bo go nie widziałem, ale jednak nie wystawiałbym oceny po samej średniej na filmwebie.
|
|||
30-03-2014, 01:47 AM
|
|||
|
|||
Mam podobne zdanie do Kubali... ja sie nie sugeruje zadnymi ocenami(choc czesto sa one zblizone do moich), a juz tym bardziej opiniami pod filmami, ktore sa czesto pozbawione sensu. Jeden szpec pisze, ze dla niego film jest dno, ale daje ocene 6/10. Takich perelek jest tak sporo wiecej. Ocena, to jakas srednia, wiec jak film jest dobry, to duza szansa, ze ocena bedzie w miare oka(choc roznie z tym bywa), jednak komentarze pod filmami, to czesto smiech na sali. Juz najbardziej rozpierdalaja mi glowe tacy magicy, ktorzy pisza np. tak: "film chujowy, nie polecam, strata czasu, ja go wyl. po 20minutach".
|
|||
30-03-2014, 09:53 AM
|
|||
|
|||
Ogólne oceny filmów na filmwebie są jakoś tam miarodajne, natomiast komentarze pod tymi filmami to w większości totalne dno, nawet na głównej tutaj nie piszą nieraz takich głupot...
|
|||
07-04-2014, 09:53 PM
|
|||
|
|||
Wycieczka milionera (Droga milionerów) Zalegał mi ten film na dysku bardzo długo i nigdy nie miałem ochoty go obejrzeć. Już sam tytuł odstraszał ale w końcu się zmotywowałem i muszę powiedzieć, że się nie zawiodłem. Dosyć prosta historia ale z kilkoma zaskakującymi momentami i przyznam, że jak na film który pewnie w 90% został zrealizowany w aucie to całkiem nieźle to wyszło. 6/10 |
|||
07-04-2014, 10:08 PM
|
|||
|
|||
Ostatnio obadalem film "Adwokat". Nawet ciekawa historia, i dobra obsada. Obejrzenie filmu nie bedzie straconym czasem, aczkolwiek 47Roninow, czy 300 II, duzo bardziej trafiaja w moj gust.
Na kinomanie jest juz od jakiegos czasu serial "Hannibal" II sezon. Na ten moment jest 6 odcinkow, i co mnie zaskoczylo ten sezon duzo bardziej mi przypadl do gustu niz pierwszy. Oglada, lub ogladal ktos z Was historie serialowego Hannibala Lectera? |
|||
07-04-2014, 10:08 PM
|
|||
|
|||
Martin
Komentarze na filmweb są świetne, moj ulubiony to; "Jak on mogl jej nie bzyknąć, daję 1 ponieważ chcialem zobaczyć cycki i się zawiodlem." a odpowiedz innego usera "W zyciu facetą są 2 najważniejsze rzeczy: Cycki" http://www.siepomaga.pl/s/klikaj "Musimy nauczyć się wspólnie podejmować decyzje i czasami poświęcić część swoich interesów na rzecz całej Europy" Donald Tusk |
|||
07-04-2014, 10:11 PM
|
|||
|
|||
(07-04-2014 10:08 PM)BESTIA napisał(a): Martin Odnosnie komenatrzy z filmweb, to mam perelke: Borys_17 ocena: 3 18 sty 2013 23:39 "z kim i ile razy musiała się przespać odtwórczyni roli matki, żeby dostać rolę w filmie? Koszmar jakiś. Gorsza niż Joanna Pacuła. Nieporozumienie. Filmowi można by dać jakąś czwóreczkę bo jakoś ta historyjka się ciągnie. Niestety z takimi błędami w castingu nie da rady." |
|||
07-04-2014, 10:14 PM
|
|||
|
|||
Z seriali to tylko Pitbull. Nic innego nawet nie tykam, bo nie lubię na siłę przeciąganych opowieści, ale Pitbull był doskonały. Świetna obsada, naprawdę dobre kreacje, dobry i pomysłowy scenariusz oraz FENOMENALNE dialogi.
Polecam każdemu, kto lubi kryminalne kino (ja nie lubię), bo rzadko się zdarza, by polska produkcja trzymała tak wysoki poziom. |
|||
08-04-2014, 04:56 PM
|
|||
|
|||
Kamienie na Szaniec
plusy: +dobrze odwzorowane stroje + Niezła gra aktorska minusy: -unowocześnienie bohaterów ( czasami na siłę) - pominięcie Alka - ukazanie szarych szeregów jako bandę dzieciaków, która już nie chciała " bawić się w wojnę" - błędy merytoryczne ( ściąganie flag w ciągu dnia , legitymowanie oficera gestapo przez chłopaków przebranych za szeregowych żołnierzy..) - niezgodna z prawdą śmierć Zośki, z polskiego bohatera reżyser uczynił tchórza który bał się strzelić Jak dla mnie lipa, gdyby film nie nazywał się "Kamienie na Szaniec" to dałbym 5/10, jednak w takim wypadku 3/10. "Miałem już cztery operacje, w dalszym ciągu ją czuję, nigdy już nie będzie jak wcześniej. W boksie ten problem mnie eliminuje, mam jedną rękę, jak mam wygrać z takim Adamem Kownackim." - Artur Szpilka |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości