Piłka nożna ogólnie
|
10-10-2015, 10:22 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-10-2015 10:25 PM przez kubala1122331.)
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
Fabiański - Piszczek, Glik, Pazdan, Wawrzyniak - Olkowski,Mączyński, Krychowiak, Linetty, Grosicki - Lewandowski
Tak Polacy mają zagrać z Irlandią. Nie powiem, nutka pesymizmu mi zagrała, ale w sumie jestem w stanie zaufać trenerowi. Jednak fakty są takie, że na decydujący mecz wychodzimy w DZIEWIĘCIU defensywnych graczy - bramkarz, pięciu nominalnych obrońców i trzech defensywnych pomocników. Naprawdę chcemy grać na 0-0? To się może źle skończyć. No i ten Karol... Ja chłopaka bardzo szanuję i lubię, uważam go za wielki talent, ale czy to jest odpowiednia pora, aby wystawiać go akurat z Irlandią? Forma jest, nie ukrywajmy, tragiczna, a do tego Linetty jest zwyczajnie szkalny i kontuzjogenny, a do tego unika nieco walki. A z Irlandią będzie twardy mecz, trudny fizycznie. Powiem szczerze, że nie widzę tej jedenastki. Zabranie czołowego skrzydłowego ligi włoskiej i wystawienie za niego obrońcę Koel, który po ośmiu kolejkach był jednym z gorszych zawodników w Bundeslidze. Do tego wiecznie nieporadny Wawrzyniak, Mączyński do którego wciąż nie mam zaufania, Grosicki bez formy i Karol - szklarz... Strasznie dużo ryzyka w tej drużynę, za dużo eksperymentów. Wierzę Adamowi, ale boję się, że tak głębokie rotacje odbiją nam się czkawką. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|