Piłka nożna ogólnie
|
20-11-2014, 07:24 PM
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
OK. Tylko pytanie mam i kończę. Posadzić Lewandowskiego na ławce rzecz prosta. Pytanie brzmi. Kogo wtedy wstawić z napastników do pierwszej jedenastki, żeby gwarantował nam i bramkę i wielką robotę w drugiej linii? Nie grającego w Dynamie Kijów, Łukasza Teodorczyka, który raczej na połowę boiska się nie wróci, mającego problemy ze skutecznością? A może Artura Sobiecha, którego ostatnio widziałem na pełnym dystansie w Polonii Warszawa? Chyba, że znasz kogoś jeszcze, kto mi umknął, a na pewno da gole i zapewni taką robotę w środku pola co Lewy?
Mi tam Lewandowski biletów na Dortmund nie kupował, ale doceniam jego harówkę w środku pola. Daje tej reprezentacji bardzo wiele, ile razy się wrócił, ile razy rozegrał to majstersztyk i klasa piłkarska. A że jest nieskuteczny? No to prawda i nie mam zamiaru go rozgrzeszać, bo należy mu się nagana za takie sytuacje jakie miał np. z Gruzją w drugiej połowie. Ale niech daje tyle ile daje, a skuteczność może w końcu przyjdzie. Na to liczę. Inna rzecz, że jest on też specjalnie kryty i ma bardzo mało miejsca na strzał, ale znakomicie to wykorzystuje, szukając partnerów z pola. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|