Piłka nożna ogólnie
|
07-06-2014, 03:36 PM
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
Cytat:Australia ma już doświadczenie na dużych imprezach. Chile ma większe indywidualności, przede wszystkim Sancheza i Vidala, ale nie są wg mnie tak zgrani jak Kandury. No tak, tyle, że ilu tych doświadczonych zawodników w Australii pokończyło kariery. Schwarzer, Chipperfield, Cahill, Emerton, Bresciano, Kewell - z tego grona na mundial do Brazylii pojechali tylko Bresciano i Kewell. Reszta to raczej nieograna grupa nie mająca takich umiejętności jak poprzednicy, no ale zobaczymy ![]() Cytat:Co do Belgów, to ja uważam, że to najzdolniejsze pokolenie +1990 w całej Europie, no może obok Niemców. Mimo młodego wieku widać zgranie w tym zespole, wynikające, że wielu zawodników z kadry na Brazylię grało razem w młodszych kadrach. Dodatkowo są wsparci przez bardzo doświadczonych stoperów van Buytena i Kompany'ego. Oni dwaj mogą tym chłopakom bardzo pomóc. Stawiam, że Belgia zaszokuje świat tak jak Chorwacja w '98 i stanie na podium, a rolę Davora Sukera odegra Eden Hazard i zostanie królem strzelców. Obyś miał rację, bo sam bardzo kibicuję Belgom i życzę im jak najlepiej, ale zauważ, że jeśli nawet wszystko pójdzie po ich myśli, to drabinka jest tak ułożona, że już w ćwierćfinale wpadną na Niemców. Nie wiem czy jeszcze są gotowi na taką przeszkodą. I tutaj wiemy, że twoje podium się nie sprawdzi (2. Belgia 3. Niemcy), bo wykoszą się te drużyny same do półfinału ![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|