Piłka nożna ogólnie
|
06-12-2013, 08:36 PM
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
Losowanie za nami : )
Oto podział grup Mistrzostw Świata 2014! Grupa A Brazylia, Chorwacja, Meksyk, Kamerun - mocna grupa. Brazylia wprawdzie powinna wyjść łatwo (może komplet punktów) ale drugie miejsce to sprawa absolutnie otwarta dla każdej z pozostałych drużyn. Przy problemach Chorwacji i Meksyku nie zdziwię się, jak Kamerun zaskoczy. Grupa B Hiszpania, Holandia, Chile, Australia - dla mnie najmocniejsza grupa. Finaliści poprzedniego mundialu + mocne Chile + Australia, która jest bardzo niewygodna i jak już gra na MŚ to wychodzi z grupy. Wprawdzie odpadnięcie Holandii i Hiszpanii to będzie sensacja, no ale... Grupa C Kolumbia, Grecja, WKS, Japonia - to a propos tego farta Greków. Mistrzowie Europy z 2004 roku trafili do grupy absolutnie w zasięgu. WKS ma łatwiej niż do tej pory. Ciekawe co pokaże Falcao z Kolumbią. Japonia outsaider. Mimo wszystko stawiam na Kolumbię i WKS. Grupa D Urugwaj, Kostaryka, Anglia Włochy - dla wielu najmocniejsza grupa, dla mnie nie aż tak. Na pewno silna, ale mimo wszystko Włosi powinni sobie poradzić. Ograli Anglików na Euro 2012, ograli Urusów na Pucharze Konfederacji - teraz też sobie poradzą (Nowa Zelandio, nie wracaj!). Anglicy mogą nie wyjść z grupy i wcale mnie to nie zdziwi. Jako wielki fan Włochów rzeknę "mogło być gorzej, a już lepsze to niż teoretycznie łatwa grupa i blamaż jak 4 lata temu". Grupa E Szwajcaria, Ekwador, Francja, Honduras - grupa bez historii. Europejskie drużyny powinny sobie spokojnie poradzić z Ekwadorem, który jest mocny tylko u siebie oraz z Hondurasem (choć ten potrafił napsuć krwi na poprzednim mundialu) Grupa F Argentyna, Bośnia i Hercegowina, Iran, Nigeria - hahaha xD No co za grupa. Bośnia i Hercegowina vs Iran to będzie jeszcze większy rarytas niż Algieria - Słowacja 4 lata temu. Jak gdzieś przeczytałem - Messi może sobie zrobić wakacje i wrócić na 1/8. Rozum podpowiada, że druga będzie Nigeria, ale serducho za Bośnią. Grupa G Niemcy, Portugalia, Ghana, USA - baaaardzo mocna grupa, może najmocniejsza. Półfinaliści ostatniego euro, mocna drużyna z Afryki no i Amerykanie, którzy potrafią napsuć krwi teoretycznie lepszym rywalom. I znów możemy mieć starcie Boatengów. Mimo wszystko stawiam na Europejczyków, choć Ghana za Portugalię to jest dobre rozwiązanie : D Grupa H Belgia, Algieria, Rosja, Korea Południowa - taaaak! : D Moja druga drużyna której będę kibicował czyli Belgia, trafiła do stosunkowo łatwej grupy. Ciekawe co pokaże Rosja, która Euro 2012 spaprała, ale w eliminacjach zagrała świetnie. Algieria odda punkty. Podsumowując: cztery grupy mocne (A,B,D,G) i cztery teoretycznie słabsze. Najłatwiejsze zadanie z wielkich faworytów ma Argentyna. Pozostałych czeka mniejsze lub większe zmartwienie. Niech się dzieje! A jak Wasze opinie? |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|