Piłka nożna ogólnie
|
14-11-2013, 04:46 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-11-2013 04:47 PM przez Splint3rPL.)
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
Już w piątek debiut Adama Nawałki w roli selekcjonera reprezentacji Polski. Czy uda mu się skompletować dobrze współpracujący ze sobą kolektyw? Trudno powiedzieć. Powołania zawodników z polskiej ligi okazały się dość zaskakujące. Z kilku jestem bardzo zadowolony (Olkowski, Kamiński - wreszcie!), kilka wydaje się być całkiem sensownych (Jodłowiec, Teodorczyk), do kilku jestem nastawiony raczej sceptycznie (chociażby Kosznik). Obrońca Górnika ma 30 lat, a więc nie jest człowiekiem na którym można budować reprezentację na nadchodzące eliminacje Mistrzostw Europy. Do tego fakt, że zawodnik przez całą karierę nie wystawił nosa poza naszą zacną Ekstraklasę o czymś świadczy. Kosznik zbliża się powoli do sportowej emerytury, a my musimy budować kadrę na rok 2016. Wątpię, żeby ten zawodnik zabawił w reprezentacji na dłużej.
Widziałem w sieci kilka nagrań z treningów podczas zgrupowania w Grodzisku i podoba mi się podejście Nawałki. Mam wrażenie, że nie przestraszył się gwiazd, krzyczy, opierdziela jak trzeba - prawidłowo. A co do powołania Leszczyńskiego... Chyba wszyscy zdajemy sobie sprawę, że nie jest to kandydat do gry. Został zaproszony na zgrupowanie, żeby poczuć tą atmosferę, a sztab chciał mu dać przysłowiowego kopa. To znak dla młodych zawodników, że każdy ma szansę na powołanie. Jakim składem wybiegniemy na boisko we Wrocławiu? Ja chciałym ujrzeć takie zestawienie. Szczęsny - Olkowski, Jędrzejczyk, Kamiński, Brzyski (ale to tylko tymczasowe rozwiązanie) - Błaszczykowski, Krychowiak, Jodłowiec (szkoda, że Klich złapał kontuzję), Mierzejewski, Sobota - Lewandowski. ZAPRASZAM NA MÓJ KANAŁ SPLINTERBOXING - KLIKNIJ TUTAJ |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|