Piłka nożna ogólnie
|
19-05-2013, 12:31 PM
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
Pozwolę sobie swoje uwagi wtrącić
![]() @kubala WEDŁUG MNIE Pepe to jeden z pięciu najlepszych stoperów na świecie. Jest agresywny, świetnie gra głową, potrafi bramkę zdobyć, szybki, nieźle gra nogami no po prostu stoper kompletny - nie wiem co oprócz momentami psychicznych odchyłów można mu zarzucić(ma na koncie kilka skandalicznych fauli jak choćby przespacerowanie się po plecach i skopanie jednego gościa w jednym z poprzednich sezonów - ale to nie cecha czysto piłkarska). Co do posadzenia Casillasa to szczerze mówiąc ta decyzja wpływu jak dla mnie na wyniki Realu nie miała żadnego - Lopez niczego nie zawalił a momentami był naprawdę świetny. Co do opinii o braku klasowego napastnika to się zgadzam - Benzema i Higuain to jednak bez porónania niższy poziom niż poprzednicy z ataku Królewskich jak Raul, Ronaldo czy Van Nistelrooy. Nie znam dokładnie bilansu Realu za czasów Mourinho vs Barcelona ale jadąc z pamięci to chyba wielkiej różnicy w tych meczach nie było widać a już w tym sezonie i poprzednim też bardziej mi się podobał Real od tej przenudnej tiki-taki. Zresztą rok temu Real był mistrzem i przerwał dominację Bracelony i z pewnością w dużej mierze dzięki the special one. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|