Sulęcki - Andrade 28.06.2019
|
30-06-2019, 01:36 PM
|
|||
|
|||
RE: Sulęcki - Andrade 28.06.2019
(30-06-2019 06:03 AM)Hugo napisał(a): Przeleciałem się po zagranicznych portalach. Jest wiele opinii, że Andrade to straszny nudziarz.To akurat skucha promotora. Boks to przede wszystkim biznes, czy to się komuś podoba, czy nie. Tym którzy w to wątpią proponuję zestawić gaże Floyda albo Joshuy za jedną walkę z tym, na ile czasu 500+ dla Polski wystarczyłaby taka gaża. Zadaniem pięściarza jest wygrywanie walk, zaś promotora - promowanie. Co oznacza, że powinien on nie tylko dbać o to, żeby jego zawodnik toczył jak najbardziej dochodowe i zwycięskie (a tak, odpowiedni dobór przeciwników też się liczy) walki, ale i żeby te starcia miały odpowiedni "dobiór". I o taki odbiór należy zadbać. Wystarczy spojrzeć na branżę gier komputerowych. Jeśli jakieś duże studio wydaje drogą grę, stworzoną i wypromowaną często za ponad 100 milionów dolarów, to we wszystkich "czasopismach branżowych" ta gra ma oceny bliskie najwyższej, choćby był to usiany błędami, niegrywalny gniot. A przypominam, że jest to branża, w której gracze mogą przekonać się sami, niestety po nabyciu produktu. Przy czym taki produkt jest zazwyczak zero-jedynkowy. Albo jest dobry, albo nie. W boksie jest łatwiej, bo ludzi, którzy naprawdę się znają i potrafią docenić/ocenić walkę, która nie jest prymitywnym mordobiciem w stylu jeden drugiemu łup po gębie, a tamten to samo, łup po gębie i tak dopóki któryś ie padnie, jest naprawdę niewielu. Dlatego przed każdą walką technika w stylu Andrade jego promotor powinien udać się do najbardziej uznanych "mediów opiniotwórczych", ze stosownym czekiem i propozycją "jeśli mój człowiek wygra, to napiszecie, że to geniusz a jeśli nie, kasa jest wasza, ale napiszcie, że przegrał heroicznie" Tak to się robi i założę się, że Floyd o to zadbał, bo wiele jego walk było koszmarami, co wcale nie szkodziło jego "legendzie". Mi się styl Andrade w walce z Sulęckim bardzo podobał, genialna technika, oszczędność własnego zdrowia, super obrona i nieszablonowy styl. Z przyjemnością obejrzę jego kolejną walkę. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości