Piłka nożna ogólnie
|
24-02-2017, 09:15 AM
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
A ja się nie zgadzam. Oglądałem wczoraj ten mecz i uważam, że Legia tragedii nie pokazała. Mogła nawet to zremisować bo wbrew temu co napisał Kubala szanse były - kilka pół-groźnych strzałów z dystansu w drugiej połowie, a przede wszystkim szybka kontra w pierwszej, gdzie po płaskim dośrodkowaniu z prawej obrońca musnął piłkę wybijając ją sprzed nadbiegającego legionisty na szóstym metrze.
Legia zrobiła co mogła i żegna się z rozgrywkami bez wstydu, niemniej widać było że jest drużyną słabszą. Nie podobał mi się ten Czech/Słowak co po lewej biegał, taki troche jeździec bez głowy, dużo wiatru, ale żeby podać/dośrodkować/ograć przeciwnika to już nie bardzo. Gol dla Ajasku fartowny, jakiś krzywy strzał, Malarz musiał drobić dwa kroczki, wypchał piłkę w bok z siłą muchy no i dobitka była formalnością. Poza tym jednak bardzo dobry mecz i wyratował minimalną porażkę (beka z akcji Ajaksu gdzie biegło ich czterech czy pięciu na jednego obrońcę a i tak zawalili). Podsumowując: (tu akurat się zgodzę), przeciętny Ajax wyciumkał minimalne zwycięstwo z przeciętną Legią, ale zakładając że oba zespoły są w rytmie meczowym to ustawiłbym je na jednej półce. Co do innych wyników, co się stało z Szachtarem -_- Fiorentina to czułem, że odpadną ale nie że tak wcześnie szczególnie mając Borussię na tacy. Co poradzić. Czekam na finał. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 36 gości