Fajne filmy, które polecacie
|
21-02-2017, 12:26 AM
|
|||
|
|||
RE: Fajne filmy, które polecacie
Linda akurat jako jedyny daje radę. Jakbym miał wymieniać największe wady to zdecydowanie scenariusz, którego w zasadzie nie ma, a w dużej części jest to po prostu czytanie na głos słów z książki Strzemińskiego. Drugi plan nie istnieje; bohaterowie ci są zupełnie bez charakteru, większość z nich zachowuje się zupełnie bezsensownie, a jak nawet jakaś postać wydaje się ważna, to nagle znika zupełnie z nie wiadomo jakiego powodu. Jedynie córka Strzemińskiego jako tako wypada, ale nawet z niej dało się wycisnąć o wiele, wiele więcej. A plusy? Są. Film jest przyjemny dla oka, a największą zaletą jest ukazanie ówczesnego systemu politycznego. No ale to za mało...
Dzisiaj byłem w kinie na "Milczeniu" Martina Scorsese. Bardzo, ale to bardzo trudny film. Jest długi przez co wydaje się trochę męczący, mnie aż głowa bolała po wyjściu z sali. Ale oceniam dość wysoko, temat strasznie ciekawy, dobrze zrealizowany i zadaje wiele trudnych pytań, które pozostają bez odpowiedzi. Nie znałem Scorsese od tej strony. Nie jest to kino rozrywkowe w jego stylu (ba, spotykam się z opiniami, że ociera się to o kino niezależne, z czym w sumie jestem w stanie się zgodzić), raczej nie posłuży do fajnego spędzenia czasu z kumplami, ale obejrzeć naprawdę warto. 8/10 No i jeszcze "Moonlight". Może już byłem zbyt zmęczony po "Milczeniu", ale jakoś nie wszedłem za dobrze w ten film. Ogólnie na plus, ale po opiniach czy Złotych Globach spodziewałem się czegoś ciutek lepszego. Takie bez tragedii, 6.5/10, bliżej 7 niż 6. No i to by było pożegnanie z moimi darmowymi wyjściami do kina |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 94 gości