Mateusz Masternak
|
15-02-2017, 08:55 AM
|
|||
|
|||
RE: Mateusz Masternak
To RPA rzeczywiście było totalną porażką, ale wg mnie to jedyna rysa na wizerunku Sauerlanda jak idzie o prowadzenie Masternaka.
Załatwili mu Kalengę właściwie bez większych problemów, jakichś eliminatorów i negocjacji. Kalenga to nie był jeszcze ten Kalenga np. z walki z Lebedevem - kondycja kiepska, układ stylów pasujący. A Masternak totalnie się do tej walki nie przygotował i przegrał dając jedną z najsłabszych walk w ostatnich pięciu latach (jeśli nie najsłabszą). Potem jednak (i po RPA) dali mu się odbudować, dostał fajne nazwisko z małym ryzykiem (Mormeck) i walkę z Bellew. Tutaj pretensje do Masternaka są mniejsze o przygotowanie i przebieg walki, ale woli zwycięstwa w ostatnich dwóch rundach ewidentnie zabrakło. Uważam, że na współpracy Sauerland-Masternak to grupa promotorska straciła więcej: Masternak nie jest w gorszej sytuacji niż był gdy się z nimi wiązał, natomiast Mateusz nie potrafił zdobyć im półpaska z Kalengą. W sumie jakbym wziął dobrego boksera z czołówki rankingów, zaopiekował się nim, załatwił mu takiego Kalengę i zobaczył co Master odwalił to bym się wściekł i wywalił go właśnie na takie RPA w ramach zemsty i jako element większego dealu z promotorami z Afryki. Potem gdy złość by mi przeszła stwierdziłbym, że daję facetowi jeszcze jedną szansę i puszczam go na Bellew. A skoro i tego nie wygrał to nasze drogi się rozchodzą bo chcę mieć konkretnych zawodników z pasem, a nie jakichś wiecznie-niespełnionych-prospektów. co będzie dalej z Masternakiem? Życzę mu jak najlepiej ale szans wielkich na zwojowanie cruiser nie widzę - ciężko będzie mu się dopchać do pasów, do których jest bardzo duża kolejka (paradoksalnie najłatwiejszy do zahaczenia jest Usyk). Prędzej widzę go w polsko-polskiej walce przebrzmiałych gwiazd w stylu Master-Diablo, Master-Głowacki albo Master-Janik za 2-3 (w przypadku Diablo lub Janika) albo 4-6 lat (w przypadku Głowackiego o ile się nie ogarnie). |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 54 gości