Parker vs Cojanu (6.05.2017)
|
13-02-2017, 11:09 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-05-2017 02:15 PM przez Gogolius.)
|
|||
|
|||
Parker vs Cojanu (6.05.2017)
Joseph Parker vs Hughie Fury 6 maja Auckland/Nowa Zelandia. WBO World w kategorii ciężkiej stawką pojedynku
Hughie Fury (20-0, 10 KO) zdradził w wywiadzie dla Sky Sports, że rozmowy na temat jego pojedynku z mistrzem świata WBO wagi ciężkiej Josephem Parkerem (22-0, 18 KO) są już bliskie finalizacji. - Walka jest już prawie dogadana, wygląda na to, że do niej dojdzie, mamy nadzieję na potwierdzenie w przeciągu najbliższych kilku dni - stwierdził kuzyn byłego czempiona królewskiej dywizji Tysona Fury'ego. Utalentowany Brytyjczyk mimo zaledwie 22 lat, jest przekonany, że wygrana z niepokonanym Parkerem jest w zasięgu jego możliwości. - Nie odbierzcie mnie źle, Joseph Parker to bardzo dobry zawodnik, ale ja mam za sobą lata doświadczeń wyniesionych z walk i sparingów i jestem gotów na takie wyzwania. Siedzę w tym środowisku od dziecka, a z zawodowcami sparowałem już jako 15-latek. To doświadczenie to mój atut i chcę zabrać mistrzowski pas ze sobą do domu! - oświadczył Hughie Fury. Obozy Parkera i Fury'ego czas na negocjacje warunków organizacji walki mają do 3 lutego. Jeśli nie osiągną porozumienia, gospodarza starcia wyłoni przetarg. p.s Lokalizacja Gali może jeszcze ulec zmianie, w grę wchodzi Singapur. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości